Aparte meubels voor scherpste prijs

Ondernemer in Beeld 217 keer gelezen

Leidschenveen - Interior Importer opent deze week een showroom in Leidschenveen. Erik Borst en Mazi Timjani sloegen in 2010 de handen ineen. De zaken op internet lopen goed en de heren reizen veel door het land. Nu is het tijd om naast de winkel in Aalsmeer, ook in Den Haag aan de slag te gaan.

Door Denise Quik

"We hebben eigenlijk al een jaar een prachtige showroom ingericht in Leidschenveen. Door alle drukte met de verkooppunten elders in het land, waren we nog niet toegekomen aan een feestelijke opening. Dat is nu verleden tijd. Vanaf vrijdag kan iedereen langskomen aan de Oude Middenweg 241G", vertelt Erik.

Interior Importer heeft drie categorieën meubels: Oriental, Brocante en Barok. "We hebben een prachtig aanbod meubels in verschillende stijlen. Denk aan Oosterse invloeden met sfeervolle lampen uit Iran, landelijke meubelstukken in de Brocante-lijn en mooie Barokachtige banken, bedden en kasten", vertelt de Iraanse Mazi, die jaren een eigen meubelzaak in hartje Istanbul heeft gehad: "Ik heb in Istanbul aan de kunstacademie gestudeerd. Later opende ik daar een eigen meubelzaak. Ook toen ik naar Nederland kwam ben ik altijd in de weer geweest met meubels."

Eigen ontwerpen
Die creativiteit geeft Interior Importer een streepje voor. Ze ontwerpen namelijk ook meubels en kunnen zelfs een complete slaapkamer 'aanleveren'. De heren importeren de meubels rechtstreeks uit het verre Oosten.

"We importeren per schip uit China en Iran. We gaan meerdere malen per jaar langs beurzen en bevriende meubelmakers. Er gaan ruim 1500 meubels mee in één container. Dat is elke keer weer spannend", vertelt Erik. "Na aankomst bekijken we alles grondig. Het is altijd afwachten of je krijgt wat je verwacht. Dan maken we een selectie en verdelen de meubels over de verschillende verkooppunten in het land."

Scherpe prijs
Vanwege de rechtstreekse import kan Interior Import de meubels ook een zeer scherpe prijs meegeven: "We hebben niet te maken met tussenpersonen. Normaal gesproken moeten mensen voor bijzondere meubels naar een dure winkel. De goedkopere ketens hebben veel standaardproducten. Daar zit bijna niets tussen. Wij kunnen aparte meubels aanbieden voor een mooie prijs. Wat je bij ons koopt, zie je niet snel ergens anders."

Dat klopt. Als de meubels bij Interior Importer verkocht zijn, dan zijn ze ook echt weg. "We hebben een beperkte voorraad, kunnen niet bijbestellen. Dat houdt de authenticiteit van de meubels optimaal", zegt Mazi trots.

Officiële opening
Vrijdag is de officiële opening van de showroom aan de Oude Middenweg 241G. "Het wordt een mooie week. Iedereen kan tot volgende week vrijdag meubels aanschaffen met 10% korting. Tevens geven we 50% korting op alle showmodellen", verklapt Erik.

Alvast weten wat je kunt aantreffen? Neem een kijkje op de prachtige website www.interiorimporter.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant