Do Velema tóch Sporttalent 2013

Sport 77 keer gelezen

Voorburg - In één week twee maal genomineerd voor Sporttalent 2013. Dat overkwam judoka Do Velema uit Voorburg eind december.

Eerst nodigde Topsportstichting Kennemerland haar uit voor het Topsportgala in Haarlem, aangezien ze daar traint bij Kenamju. Een vakjury zou diverse 'Pim Mulier'-prijzen toekennen aan sporters die exceptioneel presteren.

Vervolgens nomineerde ook het NOC*NSF Do Velema als een van Nederlands drie sporttalenten van 2013. De winnaars werden gekozen door de aanwezige sporters op het NOS Sportgala op 17 december, in combinatie met een juryrapport.

Alle fans konden op TV volgen hoe Do de uitslag van de stemming afwachtte, geflankeerd door ervaren sporthelden als Epke, Arjen, Marianne en Gerard. Het bleef bij de nominatie in de top 3 van Nederland, en een avond tussen sportieve helden in de VIP lounge en in de feestzaal.

Veel meer eigen inbreng vroeg Topsportstichting Kennemerland twee dagen later. Daar traden de genomineerde talenten zelf op in de arena van Circus Renz om in acrobatische acts hun kracht, balans en vermogen tot samenwerken te demonstreren aan een enthousiast publiek.

Te midden van een wervelende show en een gezellig feest beloonde de jury de judoprestaties van Do met de titel 'Vrouwelijk Sporttalent 2013'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant