Van Berkel nieuwe trainer Stompwijk

Sport 55 keer gelezen

Stompwijk - Met ingang van komend seizoen is Ted van Berkel (55) de nieuwe hoofdtrainer van zondag derdeklasser Stompwijk’92 en daarmee de opvolger van Ron de Roode.

Op de vacature solliciteerden 23 kandidaten. Op basis van een profielschets werden er 5 door de aanstellingscommissie geselecteerd, waarmee gesprekken zijn gevoerd. Daaruit ontstond top 3. Uit deze top 3 werd unaniem voor Van Berkel gekozen.

Van Berkel is bezig aan zijn derde jaar bij zaterdagvierdeklasser Alphia. Stompwijk’92-secretaris voetbal Fred Wolters: “Ted wil aan een nieuwe uitdaging beginnen en ziet in Stompwijk’92 een uitdagende club om deze qua prestaties en organisatie naar een hoger niveau te brengen.”

In Het Witte Weekblad van 23 augustus 2011 predikt Van Berkel voetbalplezier. “Ik ben er van overtuigd dat het plezier in het spel de basis vormt voor succes. Daarom heeft dit voor mij ook hoge prioriteit.” Van Berkel, die van zijn 20e tot zijn 28e als speler deel uit maakte van de selectie van toenmalig zondag hoofdklasser Wilhelmus uit Voorburg, maakte al vroeg kennis met het trainingsvak.

“Toen ik op de middelbare school zat was Ruud de Groot niet alleen mijn gymleraar, maar ook de trainer van Wilhelmus waar ik toen voetbalde. Hij adviseerde me om een sportopleiding te gaan doen. Uiteindelijk heb ik het Cios met goed gevolg afgesloten.”



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant