Mark en Rob leveren en installeren zonnepanelen van hoge kwaliteit en met een optimaal rendement (foto: Inge Koot).
Mark en Rob leveren en installeren zonnepanelen van hoge kwaliteit en met een optimaal rendement (foto: Inge Koot).

Investeren in Zonnepanelen bij Opgewekt

Ondernemer in Beeld 85 keer gelezen

Regio - “Het is nu het moment om te investeren in zonnepanelen”, vertellen Rob van der Hulst en Mark Pellemans in hun bedrijfspand aan de Westvlietweg 66p. Rob en Mark zijn in april 2013 gestart met hun bedrijf Opgewekt, een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de verkoop en installatie van zonne-energiesystemen. “Inwoners van Leidschendam-Voorburg kunnen nu gebruik maken van het subsidiepotje van de gemeente”, ligt Mark toe. “En daarbij kunnen particulieren hun betaalde BTW terugvragen. Dat is toch weer 21% op materialen en 6% op montage.”

Rob werkt al jaren in de bouwwereld en heeft een bouwkundige en elektrotechnische achtergrond. Samen met ondernemer Mark ging hij vorig jaar van start met Opgewekt. Mark neemt het administratieve en organisatorische deel van het bedrijf voor zijn rekening.

Subsidie en BTW
De gunstige financiële mogelijkheden van dit moment bespreken Mark en Rob altijd met de klant. “Het is nu mogelijk om 25% van de aanschafkosten als subsidie te ontvangen van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Daarbij geldt wel wie het eerst komt wie het eerst maalt. De offerte moet dan ingediend worden bij de gemeente en dan hoor je na ongeveer 8 weken of je in aanmerking komt.”, vertelt Mark. “Wij helpen de klant indien nodig met het aanvragen van die subsidie”, vult Rob aan.

Dat particulieren nu ook BTW kunnen terugvragen komt door een uitspraak door het Europese Hof. Hoelang deze regeling zal gelden weet Mark niet maar hij adviseert zijn klanten in de wijze waarop zij hier gebruik van kunnen maken. “Als je van beide regelingen gebruik maakt verdien je al na 5 jaar je investering in zonnepanelen terug.”

Ook voor het bedrijfsleven zijn er gunstige fiscale voordelen. Zo kan er van de energie-investeringsaftrek (EIA tot 41.5 %) en klein investering aftrek (KIA tot 28 %) gebruik gemaakt worden. Dit levert al snel duizenden euro’s voordeel op. Voorwaarde is wel dat het bedrijf winst moet maken.

Elektrische energie
Een zonnepaneel vangt licht op en zet dit om in elektrische energie. De stroom die hieruit opgewekt wordt kan via een omvormer direct gebruikt worden in de woning. Indien er op een bepaald moment meer stroom wordt opgewekt dan gebruikt, wordt het overschot terug geleverd aan het elektriciteitsnet. De energieleverancier geeft hiervoor een vergoeding.

Een zonne-energiesysteem gaat 25 tot 30 jaar mee. Rob neemt altijd uitgebreid de tijd om de klant zorgvuldig te adviseren. “Binnen vier weken na opdracht is het zonne-energiesysteem geïnstalleerd”, stelt Rob. Wanneer de klant in zee gaat met Opgewekt is Rob bij de start van de installatie aanwezig. Zo kan hij nog eventuele vragen van de klant beantwoorden en de installateur introduceren. “Een eengezinswoning wordt in een dag voorzien worden van de panelen en wordt geheel werkend opgeleverd.”

Opgewekt verkoopt en installeert uitsluitend gecertificeerde en geteste zonnepanelen van hoge kwaliteit met optimaal rendement. “Wij bieden daarbij 10 jaar garantie op een goede werking van het hele systeem”. Voor de handige doe-het-zelver biedt Opgewekt aantrekkelijke doe-het-zelfpakketten aan”, aldus Mark

Opgewekt is gevestigd aan de Westvlietweg 66p en bereikbaar via 070-2210050. Meer informatie is te vinden op www.opgewekt-energie.net.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant