Michel Groen 30 jaar fotograaf

Ondernemer in Beeld 360 keer gelezen

Voorburg - Michel Groen heeft intussen al ruim 30 jaar ervaring in de fotografie. Hij begon in fotovaklaboratoria, waar hij films ontwikkelde en afdrukte en deze bewerkte. Intussen fotografeerde hij ook nog eens vele projecten en zo’n beetje alles wat er maar op zijn weg kwam. Zodoende is Michel inmiddels een zeer ervaren allround vakfotograaf, die zich ondermeer bezighoudt met medische fotografie, architectuurfotografie, bruidsfotografie, reportagefotografie, persfotografie, productfotografie en portretfotografie.

Met fotografie al vroeg als hobby, is Michel Groen uit Voorburg oorspronkelijk opgeleid tot kok. Hij werkte ondermeer bij Chagall en andere bekende regionale restaurants. Na zijn militaire diensttijd koos hij echter toch voor de fotografie. Hij volgde van 1980 tot 1984 de Nederlandse Fotovakschool in Apeldoorn. Intussen vond hij werk bij de bekende Haagse fotograaf Jan Lanza als fotovaklaborant. Daar ontwikkelde hij ondermeer films in het laboratorium.

In 1988 ging hij werken bij Don van der Vaart in Zoeterwoude-Rijndijk als laborant/ fotograaf. Voor deze werkgever fotografeerde hij talloze grote projecten zoals Sail 95 en Sail 2000 in Amsterdam, de AutoRai , MotorRai, de Hiswa, en maakte hij veel fotoreportages voor grote Nederlandse bedrijven zoals Heineken Nederland, 3M Nederland en diverse auto-importeurs. Hierna was hij ook nog een tijdje werkzaam bij Fotohandel Minderman en Pisa in Den Haag.

MG Fotografie
Toen het met de komst van de digitale fotografie allemaal wat minder rooskleurig werd in de fotografie en fotovakhandel, besloot Michel in 2007 voor zichzelf te beginnen. Hij kocht een goede Nikon camera en een statief en startte met zijn bedrijf MG Fotografie. Hij was toen al 10 uur in de week werkzaam als medisch en sociaal fotograaf voor Medisch Centrum Haaglanden (MCH), waar hij nog altijd een aantal uren per week in dienst is.

Ook maakte hij jaren foto’s voor de gemeente Leidschendam-Voorburg en levert hij nog altijd persfoto’s van allerlei gebeurtenissen aan diverse uitgeverijen, waaronder ook Het Krantje. Plaatselijk maakte hij ondermeer fotoreportages voor meubelmakerij De Stoof in Leidschendam en Dreumel kozijnen, ramen en deuren in het Forepark en Huygensmuseum Hofwijck.

Bij de mensen thuis
Momenteel houdt Michel zich vooral bezig met bedrijfsfotografie voor brochures en sites en met het maken van familie- en groepsportretten.”Daarvoor kom ik het liefst bij de mensen thuis”, vertelt hij. “Mensen voelen zich meer op hun gemak in hun eigen omgeving dan in een studio, wat het resultaat ten goede komt. Al kunnen mensen eventueel ook bij mij thuis langskomen, of een andere locatie afspreken.” De fotograaf levert de foto’s dan voor de van tevoren overeengekomen prijs op een cd af. “Zonder copyrights, dus dan kun je er verder mee doen wat je zelf wilt”, voegt hij nog toe.

Verder doet hij ook aan vrije fotografie, waarbij hij zijn foto’s dusdanig bewerkt dat ware kunstwerkjes ontstaan. “Een paar jaar geleden heb ik zelfs nog geëxposeerd in ‘The Art of Meeting’ aan de Stationsweg in Den Haag. Dat was een gezamenlijke tentoonstelling met de plaatselijke fotografen Alex van Vliet, Henk Knoester en Noud van den Boer”, vertelt hij.

Sollicitatiefilmpjes
Naar het idee van Corné van Pelt van de Fa. Competent Support VOF is Michel van plan binnenkort ook persoonlijke sollicitatiefilmpjes te gaan verzorgen. “Er zijn momenteel nogal wat mensen op zoek naar werk en wellicht kan een filmpje dan een meerwaarde zijn als toevoeging bij een sollicitatiebrief en CV”, denkt hij.

Als vakfotograaf met een gedegen en zeer ervaren achtergrond staat MG Fotografie voor iedere klant garant voor een professioneel eindresultaat. Michel Groen is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten (NVF), een onderdeel van de Nederlandse Vereniging van Journalistiek (NVJ). Meer info via e-mail: info@michelgroen.nl, tel. 06 25424245, of kijk op www.michelgroen.nl.



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant