Leerwerkcheque steuntje in de rug

Gemeente 124 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Jongeren die hun kansen op de arbeidsmarkt willen vergroten, kunnen vanaf nu gebruik maken van de leerwerkcheque van de gemeente. Daarmee kunnen ze werkervaring opdoen en zich verder ontwikkelen bij een werkgever. Die werkgever moeten ze wel eerst zelf vinden. Informatie op www.leerwerkcheque.nl helpt ze daarbij.

Mensen met weinig werkervaring komen moeilijk aan een betaalde baan. De gemeente wil jongeren hierbij een steuntje in de rug bieden en heeft daarvoor de leerwerkcheque laten ontwikkelen. Het is de bedoeling dat jongeren tussen 16 en 27 jaar die niet meer naar school gaan, een werkgever zoeken bij wie ze zouden willen werken.

Zodra ze een bedrijf hebben gevonden dat mee wil werken, melden ze zich bij de gemeente aan voor een leerwerkcheque. Daarna ondertekenen ze met de werkgever een leerwerkovereenkomst voor een half jaar. De gemeente geeft een bijdrage van €750,- waarmee de jongere een cursus kan volgen om zich verder te scholen, bijvoorbeeld een taalcursus, computertraining of sollicitatietraining.

De cheque is aan te vragen tot 31 maart. Wie meer wil weten over de spelregels en voorwaarden, kan terecht bij het Werkgeversservicepunt Leidschendam-Voorburg, tel. 070-3008402, e-mail: werkenismeedoen@leidschendam-voorburg.nl.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant