“Met zonnepanelen lever je een positieve bijdrage aan het milieu,” vertel Michiel Jehee van Lemon Solar (foto: PR).
“Met zonnepanelen lever je een positieve bijdrage aan het milieu,” vertel Michiel Jehee van Lemon Solar (foto: PR).

Lemon Solar specialist in zonnepanelen

Ondernemer in Beeld 221 keer gelezen

CO2 uitstoot verminderen en geld besparen op je energierekening, dat is de missie van installatiebedrijf Lemon Solar, gespecialiseerd in zonnepanelen. Met de oprichting van Lemon Solar in april vorig jaar gaat een droom van Voorburger Michiel Jehee in vervulling. “Ik wilde altijd al een eigen onderneming starten en met dit idee bied ik niet alleen een mooi product aan, maar doe ik ook nog iets voor de samenleving”, vertelt Michiel. “Met zonnepanelen lever je een positieve bijdrage aan het milieu.”

Michiel heeft de afgelopen jaren verschillende opleidingen gedaan om zich de ontwerp- en installatietechnieken van zonnepanelen eigen te maken. Hij deed dit naast zijn fulltime baan. Vanaf april vorig jaar werkt hij parttime en heeft daarnaast meerdere daken voorzien van zonnepanelen.

“Ik heb in deze periode veel geleerd en ben nu zover om mij fulltime op mijn eigen bedrijf te richten.” Michiel voert de installaties uit in samenwerking met een gediplomeerde elektricien.

Schaduwanalyse
Om een goed beeld te krijgen van wat de klant wil en hoe de situatie ter plekke is gaat Michiel altijd vrijblijvend bij de klant langs voor een persoonlijk advies. “Iedere situatie is anders. Wij maken een nauwkeurige berekening van de opbrengst van het zonne-energiesysteem. Daarbij houden wij rekening met de effecten van schaduw door bijvoorbeeld bomen of tegenoverliggende gebouwen.”

Lemon Solar is gespecialiseerd in het analyseren van de effecten van schaduw. “Het effect van schaduw op de productie van zonnepanelen kan aanzienlijk zijn omdat de panelen met elkaar verbonden zijn in een keten. Het systeem is zo zwak als de zwakste schakel. Dat betekent dat één paneel in de schaduw de productie van het gehele systeem negatief zal beïnvloeden.”

Wanneer duidelijk is waar de schaduw op het dak valt en hoeveel opbrengst je mist als op die plek een zonnepaneel wordt aangebracht heeft Lemon Solar speciale omvormers in het assortiment waarmee de schaduw geen spelbreker hoeft te zijn bij de aanschaf van zonnepanelen.

Subsidie
Omdat de gemeente Leidschendam-Voorburg een subsidie beschikbaar heeft is het juist nú aantrekkelijk om zonnepanelen aan te schaffen. “De subsidie in Leidschendam-Voorburg bedraagt 25% van de gemaakte kosten. De subsidiepot was in 2013 tweemaal zo groot en was in april vorig jaar al uitgeput. Dus je moet er wel snel bij zijn.”

In sommige gevallen is het daarnaast mogelijk om de BTW op de aanschaf van zonnepanelen terug te krijgen. Nog een reden om zo snel mogelijk contact op te nemen met Michiel.

Terugverdientijd
Michiel legt uit dat de terugverdientijd, wanneer de klant gebruik kan maken van de subsidie, in de meeste gevallen 6 jaar is. Wanneer er geen sprake is van subsidie zal dit ongeveer 9 jaar zijn. “Als je je geld op de bank zet ontvang je misschien 1,5 of 2 procent rente. Wanneer je dit geld investeert in zonnepanelen is je rendement 5%. Je betaalt nog maar 10 cent per kilowatt uur aan stroom in plaats van 20 à 23 cent.”

Maar voor Michiel is de positieve bijdrage die men levert aan het milieu met het opwekken van eigen elektriciteit nog wel de hoofdreden om zonnepanelen aan te schaffen. Lemon Solar maakt uitsluitend gebruik van hoogwaardige producten en merken; veelal door onafhankelijke instellingen getest op duurzaamheid en rendement.

Meer informatie over Lemon Solar op de websitewww.lemonsolar.nl of bel 06-45116342.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant