Kim-Lian bij Zoë & Max

Ondernemer in Beeld 865 keer gelezen

Voorburg - Voor kinderen is het een feest om naar de nieuwe kledingwinkel Zoë & Max in winkelcentrum Julianabaan te gaan. Een winkel vol vrolijke kleding voor meisjes en stoere kleding voor jongens. “Een bezoek aan Zoë & Max wordt een soort beleving”, vertelt Arjen Elderson die samen met zijn vrouw Jamilla eigenaar is van de kledingwinkel. “Naast het zien en voelen van de kleding kunnen de kinderen hier gamen en komt er binnenkort een grote boekenkast met tweedehands kinderboeken. Op 25 mei brengt Kim-Lian van der Meij een bezoek aan de winkel. Zij presenteert dan haar prentenboek Dierendorpje.”

Natuurlijk gaat het om de kinderkleding bij Zoë & Max. Bij binnenkomst wil iedere klant gelijk gaan snuffelen in de uitnodigende kledingrekken. Maar er is meer te beleven bij Zoë & Max. Zo zijn er regelmatig workshops voor de kinderen zoals een workshop haren vlechten of een workshop beauty adviezen.

Heel bijzonder is de workshop graffiti. Onder begeleiding van een echte graffiti artist worden er op grote doeken prachtige kunstwerken gemaakt. Binnenkort is dit ook mogelijk op een T-shirt. “Zo maken kinderen hun eigen Zoë & Max T-shirt.”

Voor Jamilla is een kinderkledingwinkel geen onbekend terrein. Zij heeft 12 jaar bij modewinkel The Village in het oude centrum van Voorburg gewerkt op de afdeling kinderkleding. “Ik heb dit al die jaren met heel veel plezier gedaan”, vertelt Jamilla. “Maar wilde heel graag voor mijzelf beginnen.”

In haar partner Arjen vond zij een grote steun. Deze ondernemer in hart en nieren is niet alleen achter de schermen druk met het concept Zoë & Max, hij staat ook graag in de winkel om Jamilla te helpen. “Ik vind het met name leuk om jongens kleding advies te geven.”

Arjen en Jamilla vormen een samengesteld gezin. “Wij hebben samen 5 kinderen. De namen van de mijn oudste dochter en de oudste zoon van Arjen hebben we gekozen als naam voor onze winkel. De andere kinderen waren natuurlijk wel jaloers. Thuis hebben we het daarom over Z & M”, vertelt Jamilla lachend.

Merken
Bij Zoë & Max zijn de kledingmerken Sevenoneseven, Relaunch, Retour denim de luxe, Monta, Ninni Vi, Tumbol & Dry en Outfitters Nation te koop. Bijzondere merken waar Jamilla bewust voor gekozen heeft. Jamilla weet met haar jaren ervaring precies welke merken en artikelen met elkaar te combineren zijn. Al de merken bij Zoë & Max zijn dan ook onderling uitwisselbaar.

“Als Jamilla gaat inkopen legt ze de kleding waarin ze geïnteresseerd is op de grond. Dan probeer ik mee te denken en zoek er dan bijvoorbeeld een jasje bij. Maar dat heeft weinig zin want Jamilla heeft er dan in haar hoofd al een jasje bij gecombineerd van een ander merk”, vertelt Arjen.

Webshop
Eind dit jaar gaat Zoë & Max de kleding ook via een webshop verkopen. “We hebben er bewust voor gekozen eerst ‘old school’ te beginnen in de winkel. We willen dat onze klanten de kleding zien en voelen,” vindt Arjen.

“Ik zou het bijvoorbeeld leuk vinden als vaders op een zaterdagmiddag na de voetbal bij ons langskomen met hun zoon of dochter voor een kopje koffie of een drankje. De kinderen kunnen dan bijvoorbeeld gamen of iets anders doen. Het gaat ons dan niet direct om de verkoop van de kleding. Maar het is natuurlijk leuk als vaders ook eens iets leuks kopen voor hun zoon of dochter.”

Tijdens koopzondagen is de winkel ook geopend. Dan wordt er altijd iets bijzonders georganiseerd. Via de facebookpagina of via een digitale nieuwsbrief worden klanten hierover geïnformeerd.

Kinderkledingwinkel Zoë & Max bevindt zich aan de Koningin Julianaplein 15 in het voormalige pand van Sport2000. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via info@zoeenmax.nl. Meer informatie https://www.facebook.com/zoeenmax en binnenkort via www.zoeenmax.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant