Het Stadsmuseum Leidschendam-Voorburg, dat weer de naam Museum Swaensteyn zal krijgen (foto: PR).
Het Stadsmuseum Leidschendam-Voorburg, dat weer de naam Museum Swaensteyn zal krijgen (foto: PR).

Stadsmuseum weer Swaensteyn

Actueel 76 keer gelezen

Voorburg - Het Stadsmuseum Leidschendam-Voorburg wordt compleet vernieuwd. De vaste presentaties op de eerste etage van het gebouw over prinses Marianne, de Romeinen en de geschiedenis van Leidschendam-Voorburg gaan compleet op de schop. De presentaties worden publieksvriendelijker; er worden meer verhalen verteld. Ook de benedenverdieping krijgt een nieuwe inrichting. Het boeiende verhaal van de Vliet slingert straks door de hal van het statige notarishuis waarin het museum is gevestigd. De stadsbakens die de geschiedenis van Leidschendam-Voorburg vertellen zijn er óók te zien. Ten slotte wordt van deze gelegenheid gebruik gemaakt om het museum zijn vertrouwde naam Museum Swaensteyn terug te geven.

Het vernieuwde Museum Swaensteyn heropent voor het publiek op zaterdag 14 juni. Vanaf dat moment is tot begin september de tijdelijke tentoonstelling Lustoorden en buitenplaatsen langs de Vliet te zien. Het is een tentoonstelling die wordt samengesteld met hulp van het publiek.

Het museum gaat op zoek naar verhalen van mensen die bijvoorbeeld zelf als tuinman of bediende op een buitenplaats hebben gewerkt. Ook schilderijen, prenten of voorwerpen van buitenplaatsen in en om Den Haag zijn welkom. Hebt u serviesgoed van een buitenplaats of een bijzondere prent? Werkte uw oma als dienstmeisje op een buitenplaats?

Het museum komt graag met u in contact. Misschien hangt uw schilderij of prent straks op een prominente plaats in de tentoonstelling! Museum Swaensteyn sluit met de presentatie Lustoorden en buitenplaatsen langs de Vliet aan op de tentoonstelling Heerlijk en Adellijk Groen. De historische tuinen van Hofwijck en Duivenvoorde door Kasteel Duivenvoorde en Huygensmuseum Hofwijck.

De tentoonstelling in Museum Swaensteyn geeft een gezicht aan buitenplaatsen waarvan het huis of de tuin ook nu nog deels toegankelijk zijn. Daarnaast vertelt het museum verhalen van weleer over het leven en werk op een buitenplaats.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant