Afbeelding

Column: Zomerse temperaturen

Columns 77 keer gelezen

Wat fijn dat het steeds beter weer wordt! Wij hebben nu veel meer zin om met onze viervoeters op pad te gaan. Toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten in de zomer.

Door Aline Rodts

Maak van jouw auto geen fornuis. Laat jouw hond niet in de auto zitten bij warm weer. Vaak wordt er niet aan gedacht dat de temperaturen snel kunnen oplopen in de auto, ook als de ramen openstaan. De temperaturen kunnen heel snel stijgen, ook als de auto in de schaduw staat: als het buiten 21 graden is, kan de binnentemperatuur al binnen 10 minuten gestegen zijn naar 31 graden!

Honden kunnen hun warmte alleen door te hijgen kwijt en maar een heel klein deel door te zweten met de voetzooltjes. Als je al de hele dag op stap bent geweest en de hond heeft weinig gedronken, dan kan hij snel uitdrogen in zo'n warme auto.


Niet alleen in de auto kan de hond oververhit raken. Bij warm weer wordt afgeraden om met de hond te gaan fietsen: door het rennen kan de hond oververhit raken, maar ook door het warme asfalt. Ook de hele dag in de brandende zon kan tot oververhitting  leiden. Zorg voor een plek in de schaduw en voldoende water om te drinken.

Sommige honden genieten van een voetbad of een kinderbad om lekker in af te koelen. Een ijsje eten wordt wel afgeraden, doordat het ijs vaak te koud is voor de maag. Dit kan maagdarmproblemen opleveren zoals braken en diarree, soms zo erg dat het zelfs een maagkanteling kan veroorzaken!


Geniet samen van het lekkere weer!


DierenDokters Voorburg Prins Bernhardlaan 3 te Voorburg, tel. 070-387 2222. www.dierendokters.com


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant