'Aanstekelijke communicatie'

Ondernemer in Beeld 203 keer gelezen

Voorburg - 'Aanstekelijke communicatie', daar staat het Voorburgse ontwerp- en communicatiebureau Tigges voor. Een enthousiaste groep medewerkers, onder aanvoering van Arjen Verduijn, helpt klanten hun doelgroepen in beweging te krijgen.

Bij Tigges werken communicatieadviseurs, tekstschrijvers en vormgevers nauw samen. "Wij zijn altijd op zoek naar het optimale effect," vertelt Arjen Verduijn. "We moeten snappen wat de klant bijzonder maakt, waar hij voor staat en waar hij heen wil. Pas dan kunnen we iets ontwikkelen dat werkt zoals het bedoeld is."

 

Karakteristieken
"Als een opdrachtgever bij ons komt voor bijvoorbeeld een beeldmerk of huisstijl dan gaan we eerst op zoek naar 'haakjes' in zijn aanbod of geschiedenis. Bijzondere karakteristieken waarmee we in vorm, beeld of tekst onderscheid kunnen bereiken. Zo groeien we naar elkaar en naar een goede oplossing toe."

Dit kost natuurlijk tijd, maar het levert het ontwerp- en communicatiebureau wel een hele trouwe klantenkring op. "Voor sommige opdrachtgevers werken we al meer dan 15 jaar." Het bedrijf is in 1976 opgericht door Voorburger Jos Tigges. Na de eerste Haagse periode was het bureau vele jaren gehuisvest in het karakteristieke pand aan de Parkweg, naast het voormalige politiebureau.

Na een uitstapje richting Rijswijk zijn ze sinds 2 jaar weer terug in Voorburg, in het mooie, witte pand op de hoek Sionsstraat/Raadhuisstraat.

Arjen Verduijn leerde Tigges kennen in 2001, toen hij hoofd communicatie was bij uitzendbureau Start. Het bureau maakte onder meer het personeelsblad. "Ik heb als opdrachtgever gewerkt met mensen die nu nog aan Tigges verbonden zijn. De eerste medewerker van Tigges begon ooit als stagiair en werkt nu nog bij ons."

Omdat de oprichter inzag dat een bureau dat zowel vorm als inhoud biedt een bredere klantengroep kan bedienen, vroeg hij Arjen, die over de nodige strategische en advieservaring beschikte, hem daarbij te helpen. Die samenwerking beviel zo goed, dat Arjen en een collega het bureau in 2005 overnamen. Sinds 2013 staat hij alleen aan het roer.

Team
De 'creatievelingen' worden ondersteund door een officemanager en een administrateur die de bedrijfsvoering tot in de puntjes regelen. Samen vormen ze een enthousiast team dat elke opdrachtgever op eigen wijze benadert.

"Vaak gaan twee ontwerpers aan de slag met een nieuwe opdracht. Zij dagen elkaar uit en inspireren elkaar. Daarbij zijn we kritisch: meerdere ogen keuren een product voor het de deur uitgaat." De combinatie van communicatie en ontwerp zorgt voor een gevarieerde klantengroep (scholen, universiteiten, brancheorganisaties en zorginstellingen, grote en kleinere bedrijven) en een verscheidenheid aan opdrachten (plannen, campagnes, huisstijlen, magazines, brochures, websites en andere digitale producties).

"Voor de gemeente Vianen bijvoorbeeld, hebben wij een qua opzet revolutionaire site gemaakt: strak ontwerp en vraaggerichte informatie, zonder onnodige ballast. Dat valt op in gemeenteland en heeft ons al diverse nieuwe aanvragen opgeleverd. Maar er kan altijd nog wat bij, natuurlijk," lacht Arjen.


Op de website www.tigges.nl is een uitgebreide portfolio te bekijken. Het bureau bevindt zich aan de Sionsstraat 9A en is bereikbaar via 070 369 46 47 en info@tigges.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant