Voorstellen gemeentebeleid

Gemeente 88 keer gelezen

Voorburg - Het college heeft de kaderbrief 2014 naar de gemeenteraad gestuurd. In deze kaderbrief doet het college voorstellen voor het beleid dat het college in de periode 2015-2018 wil voeren.

De kaderbrief is de (financiële) vertaling van de afspraken die zijn gemaakt in het coalitieakkoord ‘Luisteren en doen, samen werkend’. Ook zijn de gevolgen van de zogenaamde meicirculaire verwerkt. In die circulaire geeft het rijk aan welke geldstromen de gemeente de komende jaren kan verwachten.

Uit de kaderbrief blijkt dat het college de komende jaren in ieder geval geld uit wil trekken voor de speerpunten uit het coalitieakkoord: versterking van het sociaal beleid, de lokale economie, veiligheid, groen en milieu, recreatie en toerisme en dienstverlening.

Daarnaast verwacht het college de drie taken die in 2015 van het rijk naar de gemeente overkomen binnen de begroting te kunnen opvangen. Deze drie taken zijn jeugd(zorg), maatschappelijke ondersteuning en participatie. Daarnaast zal de inflatiecorrectie op de gemeentebelastingen van 2014 worden teruggegeven aan de inwoners en ondernemers van de gemeente.

Naar verwachting bespreekt de raad de kaderbrief op 15 juli om te bepalen welke zaken zij het college meegeeft voor de meerjarenbegroting 2015-2018.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant