De jonge ondernemer Barry van Gijtenbeek startte vijf jaar geleden zijn eigen timmerbedrijf (foto: Inge Koot).
De jonge ondernemer Barry van Gijtenbeek startte vijf jaar geleden zijn eigen timmerbedrijf (foto: Inge Koot).

Van Gijtenbeek voor al uw klussen

Ondernemer in Beeld 1.552 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het ondernemerschap is hem met de paplepel ingegoten maar hij koos wel voor een ander vakgebied. Niet net als zijn vader en opa voor het loodgietersvak. De 30-jarige Barry van Gijtenbeek startte 5 jaar geleden zijn eigen timmerbedrijf. "Natuurlijk is het een voordeel dat mijn vader een loodgieters- en installatiebedrijf heeft", vertelt Barry in de werkplaats aan de Oude Middenweg. "Wij werken veel samen. Zo gauw er iets getimmerd moet worden, roept hij mijn hulp in." Maar de jonge ondernemer heeft zijn brede klantenkring grotendeels aan zichzelf te danken. "Timmerwerk bij particulieren thuis doe ik het liefst."

Inge Koot

Van Gijtenbeek is een bekende naam in Leidschendam-Voorburg en omstreken. Fred van Gijtenbeek, de vader van Barry, is al 40 jaar actief met zijn loodgieters- en installatiebedrijf. In de jaren '30 ging zijn vader, de opa van Barry, van start in deze branche. Fred begon in 1974 voor zichzelf. Barry's belangstelling ging meer uit naar het timmervak.

Hij volgde de MBO opleiding Primair Timmeren. Bij zijn eerste werkgever, een aannemersbedrijf in Stompwijk, rondde hij de opleiding met succes af. Een aantal jaar werkte hij in het bedrijf van zijn vader maar 5 jaar geleden besloot hij zelfstandig verder te gaan.

Van Gijtenbeek verzorgt al het timmerwerk in en rondom het huis zoals het plaatsen van ramen, deuren, en kozijnen. Daarnaast beschikt hij over het juiste gereedschap om vakkundig hang- en sluitwerk te monteren. Maar ook voor advies over beveiliging van de woning kan men bij Barry terecht.

Grotere klussen, zoals het plaatsen van een dakkapel of het bouwen van een pergola of tuinhuis, zijn klussen die hij graag doet. Hij verzorgt daarbij ook het ophogen van het terras en ander straatwerk. Levering van zand en grond en het afvoeren van puin en tuinafval hoort daar wat Barry betreft ook bij. Hij is inzetbaar voor alle klussen in en om het huis.

Hij werkt niet alleen voor particulieren. Ook bedrijven zijn bij hem aan het goede adres. Zo verzorgt hij regelmatig de standopbouw en -afbraak voor een grote schoenenproducent op beurzen in met name Duitsland. Maar ook de inrichting van een showroom of verbouwingen aan kantoorpanden behoren tot zijn portfolio.

Loodgieter
Fred van Gijtenbeek, van het gelijknamige loodgietersbedrijf, is gespecialiseerd in cv-installaties, dakbedekkingen, sanitaire installaties en bouwkundig onderhoud. "Wij zijn een klein bedrijf, maar zien dit juist als onze kracht", aldus Fred. "Door het werken in een klein team leveren we maatwerk en is de kwaliteit gegarandeerd. Wij gaan voor een langdurige relatie." Fred is blij met de samenwerking met zijn zoon. En zeker ook trots op de ontwikkeling die Barry als zelfstandig ondernemer doormaakt.

Samenwerking
Persoonlijk contact staat bij Barry hoog in het vaandel. Hij gaat altijd eerst op bezoek bij de opdrachtgever om de wensen van bijvoorbeeld een verbouwing in kaart te brengen. In de daarop volgende gesprekken worden daadwerkelijke ideeën besproken en desbetreffende plannen gemaakt.

De samenwerking, tussen zijn klant en hemzelf vormen de basis voor een goed eindresultaat. Mede door zijn ervaring en het streven naar professionaliteit gaat hij geen opdracht uit de weg en is hij een goede partner voor de meest uiteenlopende klussen.

Meer informatie is te vinden op www.vangijtenbeek.com. Barry is te bereiken door te bellen naar 070-3868093, 0641036010 of mailen naar info@vangijtenbeek.com.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant