Verbetering bereikbaarheid Stompwijk

Gemeente 65 keer gelezen

Stompwijk - Er is onderzocht welke varianten er mogelijk zijn om de bereikbaarheid en leefbaarheid van Stompwijk te verbeteren. Goede wegen zijn ook belangrijk voor het bedrijfsleven in Stompwijk. Er zijn vier mogelijke varianten in beeld gebracht. De gemeente houdt een peiling onder inwoners en ondernemers om te onderzoeken welke variant hun voorkeur heeft. Als de mening van de bewoners, de bedrijven en andere betrokkenen bekend is, kan na de zomer een afgewogen besluit worden genomen over de plannen en de voorstellen.

De varianten worden op de website www.lv.nl/stompwijk geplaatst met alle onderzoeksrapporten die gemaakt zijn om tot deze varianten te komen. Inwoners kunnen daar hun mening geven over de varianten en de onderzoeken. Door te luisteren naar inwoners hoopt de gemeente een goed beeld te krijgen van het draagvlak voor de voorstellen zodat het college en de gemeenteraad na de zomer een definitieve keuze kunnen maken.

Vanaf halverwege september 2014 vindt de besluitvorming over de definitieve variant plaats. Men kan reageren op de varianten tussen 18 juli - 9 september. Op 2 september (17.00-20.00 uur) worden, de varianten tijdens een inloopavond in het Dorpshuis toegelicht en worden vragen beantwoord.

Op 17 december 2013 heeft de gemeenteraad ingestemd om de geplande reconstructie van de Stompwijkseweg in een breder kader te bekijken. Er werd toen aandacht gevraagd om de onderlinge relatie tussen Stompwijkseweg, de Dr. van Noortstraat, het glastuinbouwcluster, het bedrijvencluster aan de Huyssitterweg en de Verbindingsweg goed in beeld te brengen.

Dat is inmiddels gedaan in verschillende onderzoeken. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft op basis van deze uitkomsten een voorlopige voorkeursvariant gekozen. Deze wordt samen met de andere varianten voorgelegd aan de inwoners van Stompwijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant