De jonge onderneemster Cherilyn van der Voort ziet met de overname van Cosmo Hairstyling Voorburg een lang gekoesterde wens uitkomen (foto: Inge Koot).
De jonge onderneemster Cherilyn van der Voort ziet met de overname van Cosmo Hairstyling Voorburg een lang gekoesterde wens uitkomen (foto: Inge Koot).

Nieuwe eigenaar Cosmo Voorburg

Ondernemer in Beeld 2.027 keer gelezen

Voorburg - Best dapper om op een leeftijd van 26 jaar al zelfstandig ondernemer te zijn. Voor Cherilyn van der Voort van Cosmo Hairstyling was het al op jonge leeftijd een droom. Sinds 1 juni is zij de nieuwe eigenaar van deze kapsalon in de Herenstraat in Voorburg. "Toen ik hier voor het eerst binnen kwam wist ik gelijk dat mijn droom uit zou komen."

Twee jaar geleden is Cherilyn voorzichtig op zoek gegaan naar de mogelijkheden voor een eigen salon. Zij werkt al sinds 2005 voor Cosmo Hairstyling, een franchise organisatie die bestaat uit bijna 80 Cosmo Hairstyling salons. Cherilyn is begonnen in Rotterdam waar zij zes jaar in verschillende vestigingen heeft gewerkt.

Twee jaar geleden is zij doorgestroomd tot salonmanager in een filiaal in Nieuwerkerk aan de IJssel. Maar haar wens was een eigen salon en toen zij hoorde dat de salon in Voorburg te koop stond heeft zij contact opgenomen met de vorige eigenaresse, Joyce. Een afspraak was snel gemaakt en op 1 mei is zij van start gegaan. Zij heeft een maand samengewerkt met Joyce en toen stond zij op eigen benen.

Openingstijden
"Alle verantwoording ligt nu wel bij mij. Ik heb alles zelfstandig geregeld met de bank maar kreeg goede ondersteuning van het hoofdkantoor als dit nodig was", vertelt Cherilyn, die niet echt onder de indruk lijkt van de grote stap die zij heeft genomen. "Dit is een salon met veel vaste klanten en een heel fijn team van medewerkers."

Zij is dan ook niet van plan om op korte termijn bijzondere veranderingen aan te brengen. "Dat is niet echt nodig. Het enige dat gaat veranderen zijn de openingstijden. Per 1 oktober zijn wij tot 19.00 open. De koopavond blijft tot 21.00 uur en zaterdag zijn we tot 18.00 uur geopend. Je merkt dat klanten daar behoefte aan hebben. De werkende mens komt liever na het werk dan in het weekend."

Service
Service staat bij Cosmo hairstyling hoog in het vaandel. Zo bestaat er de 'drie weken garantie'. De klant kan binnen drie weken terug komen om de coupe na te laten kijken. Als extra service krijgt de klant dan een was, massage en föhn behandeling. Daarnaast biedt Cosmo de gratis pony- en nekservice.

"Wij zijn heel servicegericht. De klant krijgt alle aandacht en wij geven een professioneel advies. Alle kapsters werken op dezelfde wijze maar het blijft natuurlijk wel zo dat elke kapster weer verschillend en uniek is. Vaste klanten hebben bij ons vaak een vaste kapster. Maar qua vaktechniek werken wij allemaal op dezelfde manier."

Met de aankoop van de salon in Voorburg is er veel veranderd in het leven van Cherilyn. Zij is ook nog naar Voorburg verhuisd. "Het is een hele grote stap. Dat merk ik nu pas. Soms moet je zulke dingen doen in het leven. Maar ik vind Voorburg zo leuk en Rotterdam is natuurlijk vlakbij."

Cosmo Hairstyling bevindt zich aan de Herenstraat 96 in Voorburg en is geopend van maandag tot en met zaterdag. De openingstijden vanaf 1 oktober zijn van 09.00 tot 19.00, op donderdag van 09.00 tot 21.00 en op zaterdag van 09.00 tot 18.00. Een afspraak maken, bel dan naar: 070 - 3865116.



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant