Nu ook vereniging oud-raadsleden

Actueel 84 keer gelezen

Voorburg - Bij het afscheid van de vertrekkende gemeenteraadsleden in maart 2014 is het idee ontstaan om een 'Vereniging van Oud-Raadsleden' op te richten. Als gevolg daarvan willen de initiatiefnemers in het najaar een oprichtingsvergadering organiseren.

Margot Duermeijer, beoogd voorzitter van de binnenkort op te richten vereniging: "Tijdens een eerste bijeenkomst van belangstellenden, allen voormalig raadslid van de gemeenten Leidschendam, Voorburg en Leidschendam-Voorburg, bleek de animo groot. Na beëindiging van het raadslidmaatschap wordt het door velen op prijs gesteld om met oud collega's in contact te blijven, het netwerk te onderhouden en op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van de gemeente en haar bestuur.

Naast de ontmoetingsfunctie stelt de organisatie zich tevens tot doel om maatschappelijke organisaties in staat te stellen gebruik te maken van de bestuurlijke ervaring die oud-raadsleden in de loop van de jaren hebben opgebouwd. Zo zullen bij de organisatie gemelde vacatures voor bestuursfuncties van maatschappelijke organisaties aan de leden worden bekend gemaakt."

Ontmoetingsplaats
De vereniging stelt zich primair tot doel een ontmoetingsplaats te bieden aan oud-raadsleden. Ook zullen er verschillende activiteiten worden georganiseerd, waarbij o.a. wordt gedacht aan het bezoeken van maatschappelijke instellingen en het houden van bijeenkomsten met sprekers uit de politiek en de samenleving.

Naast oud-raadsleden kunnen ook andere oud-bestuurders, zoals voormalige burgemeesters, wethouders en oud-commissieleden, op hun verzoek, zich aansluiten bij de organisatie. Om de toegang tot de 'vereniging' laagdrempelig te houden zal een beperkte contributie worden geheven om de kosten van organisatie en activiteiten te dragen. Daarnaast zal zo nodig een bijdrage per activiteit worden gevraagd.

Aanmelding
"In het najaar van 2014 willen wij als initiatiefnemers een oprichtingsvergadering organiseren. Over een naam van de vereniging wordt nog nagedacht. Tevens zal het comité een website ontwikkelen, zodat de beoogde leden zich gemakkelijk op de hoogte kunnen stellen van de doelstellingen en activiteiten. Het is verheugend dat het gemeentebestuur positief tegenover onze plannen staat en wij in het raadhuis kunnen vergaderen.

Will Kranenburg stelt zich beschikbaar als penningmeester en Marcel Houtzager als lid activiteiten. Wij zullen zoveel mogelijk oud-raadsleden per mail trachten te bereiken, maar men kan zich nu ook al zelf aanmelden bij onze beoogde secretaris Frouwke de Boer: fjr.deboer@hetnet.nl', aldus Margot Duermeijer enthousiast.



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant