Mirjam Overduin en José Naessens zorgen ervoor dat de kraamtijd een feest is (foto: Inge Koot).
Mirjam Overduin en José Naessens zorgen ervoor dat de kraamtijd een feest is (foto: Inge Koot).

Het hele gezin centraal in kraamtijd

Ondernemer in Beeld 574 keer gelezen

Leidschendam - Zwangerschap en geboorte van je kind is wellicht het mooiste dat iemand kan meemaken in zijn leven. Een eerste kind maar ook een tweede of derde brengt veel emoties en veranderingen met zich mee. Niet alleen voor de moeder maar voor het gehele gezin. Daarom staat bij Klavertje Vier Kraamzorg niet alleen de kraamvrouw maar het hele gezin centraal in de kraamtijd. "Zo werken wij allemaal", vertellen Mirjam Overduin en José Naessens van Klavertje Vier Kraamzorg uit Leidschendam.

Met beiden ruim 20 jaar ervaring in de kraamzorg gingen José en Mirjam in juli 2013 van start met hun eigen bureau. Vanaf het eerste moment stroomden de aanvragen binnen en dat is tot op heden nog niet gestopt. "Wij wilden eigenlijk de eerste twee jaar het bedrijf samen runnen maar dat is niet gelukt", vertelt José. "In januari hebben we iemand aangenomen en nu per 1 juli zijn we met z'n vieren. Maar hierbij willen we het voorlopig houden."

Bij Klavertje Vier Kraamzorg staat persoonlijke aandacht en kwalitatief hoogwaardige zorg centraal. Mirjam: "Bij ons krijgt de kraamvrouw, baby en het gezin veel persoonlijke aandacht. De gehele kraamtijd komt dezelfde kraamverzorgende. Op onze site zien zij met wie wij werken.

Met 30 weken gaan José en ik samen bij het gezin langs om kennis te maken. Dan bespreken we alle wensen en we bekijken de thuissituatie. Ze kunnen dan alle vragen stellen maar ze kunnen ook altijd bellen als er vragen zijn."

De duur van kraamzorg waarvoor de kraamvrouw in aanmerking komt, is geregeld in het Landelijk Indicatie Protocol (LIP), dat mede op initiatief van de zorgverzekeraars is opgesteld. Hierin staat dat alle kraamgezinnen in aanmerking komen voor in elk geval 49 uur kraamzorg, verdeeld over acht dagen. "Als het nodig is, kúnnen wel meer uren worden toegekend. Hiervoor nemen wij dan contact met de zorgverzekeraar."

De kraamtijd moet volgens José en Mirjam een feest zijn. En daar doen zij alles aan tijdens de acht dagen dat zij het gezin ondersteunen. "Als ik na de kraamtijd afscheid neem van het gezin en dan het gevoel heb dat zij de komende tijd met vertrouwen tegemoet kunnen gaan, dat vind ik geweldig. Daar doe ik het voor", aldus Mirjam.

Ook voor José is het vak van kraamverzorgster 'het leukste vak dat er is'. "Helpen van mensen in het algemeen en het overdragen van mijn kennis over de verzorging van de jongste baby's vind ik heerlijk." En ook de zeer ervaren medewerkers Ceethy en Ingrid zijn kraamverzorgsters in hart en nieren.

Meer informatie over Klavertje Vier Kraamzorg is te vinden op de website www.klavertjevierkraamzorg.nl. Voor vragen over de kraamzorg: (06) 44 93 44 13 of info@klavertjevierkraamzorg.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant