De historische vloot over de Vliet (archieffoto).
De historische vloot over de Vliet (archieffoto).

Vlietdagen in het kort

Actueel 184 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Bent u aanwezig op de Vlietdagen op 14 september? Als u om 13:00 uur met uw kind langskomt bij Theater Het Veur, krijgt uw kind tijdens de Vlietparade een gratis heliumballon in het kader van 5-jarige bestaan van Stichting Dans aan de Vliet. Dan volgt een programma bij de sluis om 14:00 uur en tot 15:00 uur kan iedereen zien hoe jonge dansers en gasten op het podium op het Damplein optreden.

Midvliet live bij de Vlietdagen
Midvliet FM zal op zaterdag 13 september van 10:00 tot 16:00 uur live verslag doen van de Vlietdagen. De mobiele studio van Midvliet staat opgesteld vlak voor de studio, tussen de kramen van boerenstreekmarkt die aan de Damlaan gehouden wordt.

Het voordeel van een kraam vlak voor de deur, is dat Midvliet de deuren open kan laten staan. Iedereen die langs de studio wandelt, kan desgewenst even binnen komen kijken. Maar ook de overige activiteiten worden niet vergeten.

Verslaggevers zullen op andere locaties reportages maken die uiteraard via Midvliet FM te horen zullen zijn op zaterdagmiddag. Ook Midvliet tv zal aanwezig zijn en opnames maken die later worden uitgezonden.


Vitaliteitscheck bij WZH
Tijdens de Vlietdagen op zaterdag 13 september kunnen 55-plussers een gratis vitaliteitscheck laten doen bij de kraam van WoonZorgcentra Haaglanden (WZH). Laat uw bloeddruk, gewicht, bloedsuiker en vetpercentage meten door gespecialiseerde verpleegkundigen en ontvang hierbij gratis advies.

Men kan vragen stellen aan de medewerkers. Ook kunnen bezoekers een ritje maken in het WZH-rijtuig. Bekijk alle markten en activiteiten in Leidschendam vanuit de kar die voortgetrokken wordt door twee paarden.

De kar rijdt rondjes van 11.00 uur tot 14.00 uur en het vertrekpunt bevindt zich bij WZH Schoorwijck in de Zaagmolenstraat 96.

Vloot over de Vliet
Van 12 tot en met 14 september varen ca. 50 historische schepen over de Vliet van Delft naar Leidschendam onder het thema ‘Op Reis’, in navolging van het thema van Open Monumentendag. Op vrijdag 12 september meren de schepen af aan de Hooikade, te Delft.

Op zaterdag 13 september vaart de vloot om ca. 9.30u vanuit Delft naar Leidschendam-Voorburg, overnacht daar en vormt zo de ruggengraat van de Vlietdagen (www.vlietdagen.nl). Ook hier worden de
bemanningsleden onthaald en het binnenvaren van de vloot bij Voorburg op zaterdag 13 september om ca. 12u is een grote happening met commentaar vanaf de wal bij park Vreugd en Rust.

Op zondag 14 september ligt de vloot ter beleving en bezichtiging in Leidschendam. Men is welkom om op zaterdag 13 september voor €5,- per volwassene en €2,50 per kind t/m 12 jaar met de vloot mee te varen van Delft naar de Sluis van Leidschendam (enkele reis). Afrekenen kan contant bij de schippers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant