Met de trekschuit over de Vliet (foto: PR).
Met de trekschuit over de Vliet (foto: PR).

Varen op Open Monumentendag

Actueel 131 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Speciaal voor de Open Monumentendag zal er een bootverbinding zijn op 13 september op de Vliet tussen Den Haag, Leidschendam, Voorburg en Rijswijk. Op zaterdag organiseert de gemeente Den Haag in samenwerking met stichting Open Monumentendag Leidschendam-Voorburg en Rijswijk een (trek)schuitverbinding tussen de monumenten aan de Vliet.

Het landelijke thema ‘Op Reis’ is aanleiding om, naast de openstellingen van de vele monumenten in Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk historisch vervoer nieuw leven in te blazen. De monumenten liggen vaak langs de vaarroute.

Behalve de Hadrianus, die af en toe als trekschuit met paard wordt ingezet tussen huize Cromvliet en de Laakmolen, vaart de Meervaarder als pendeldienst tussen Huygensmuseum Hofwijck (Voorburg), huize Dorrepaal (Leidschendam), Drievliet (Hoekenburg Voorburg) en herberg Vlietzigt (Rijswijk).

Ook is er ander historisch vervoer, zoals een klassieke bus, een historische tram en oldtimers. Een kaartje kost 2 euro (enkele reis) en kunt u aan boord van de boot kopen. De trekschuitdienst over de Vliet ontstond al in de 17e eeuw en wordt nu weer even nieuw leven ingeblazen op zondag 14 september.

Vertrektijden (aankomst een uur later in Delft of Den Haag): Het Zieken Den Haag 10.00 uur en 12..00 uur en Oostpoort Delft om 11.00 uur en 13.00 uur. Let wel: vol is vol. Dit betreft een enkeltje. Kosten: 2 euro per persoon Op de dag zelf kunt u een kaartje kopen bij de schipper.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant