Nancy Strybol en Tineke Limbach bieden de energie therapie Healing Touch aan bij Praktijkcentrum Voel Je Wel (foto: Inge Koot).
Nancy Strybol en Tineke Limbach bieden de energie therapie Healing Touch aan bij Praktijkcentrum Voel Je Wel (foto: Inge Koot).

Energiebehandeling Healing Touch

Ondernemer in Beeld 702 keer gelezen

Leidschendam - Als oud-verpleegkundigen en al een aantal jaar met pensioen zitten Nancy Strybol en Tineke Limbach zeker niet achter de geraniums. Het willen helpen en verzorgen van de medemens zit bij hen in het bloed. Daarom bieden zij vol overgave de energie therapie Healing Touch aan bij Praktijkcentrum Voel Je Wel aan de Damlaan in Leidschendam. Healing Touch bevordert de celgroei van gezonde cellen, versterkt het immuunsysteem en herstelt de verstoorde energiebalans.

Door Inge Koot

Op zaterdag 27 september van 10.00 tot 12.30 uur geven Nancy en Tineke een workshop over Healing Touch. Tineke heeft jaren als wijkverpleegkundige gewerkt in Leidschendam. Nancy werkte als verpleegkundige in diverse ziekenhuizen en als docent verpleegkunde bij de Hogeschool InHolland. Beiden kwamen tijdens hun werk in aanraking met patiënten die behandeld worden tegen kanker.

"We zagen dan hoe moeilijk het kan zijn om deze behandelperiode door te komen", vertelt Tineke. Samen met Nancy ging zij op zoek naar een behandeling die het zelfhelend vermogen van het lichaam stimuleert. De door de Amerikaanse verpleegkundige Janet Mentgen ontwikkelde energiebehandeling Healing Touch trok hun speciale aandacht.

Zij volgden de opleiding van drie jaar en behandelen inmiddels al een tiental jaren mensen met diverse klachten zoals pijn, vermoeidheid, angst en slaapproblemen. "Het is zeker geen hocus pocus", vertelt Tineke. "Uit wetenschappelijk onderzoek komt naar voren dat Healing Touch het zelfhelend vermogen van het lichaam ondersteunt, stimuleert en activeert", vult Nancy aan.

Complementaire behandeling
De behandeling van Healing Touch bij kanker kan starten op het moment dat iemand de diagnose te horen krijgt. Het is een complementaire behandeling waarvan is bewezen dat deze zeer goed samengaat met de conventionele geneeskunde. "Op het moment dat iemand de diagnose kanker krijgt komt hij of zij in een achtbaan van emoties en behandelingen terecht", zegt Nancy.

"Eigenlijk kunnen ze er dan niet nog meer behandelingen bij hebben." Maar juist dan is het belangrijk om te starten met Healing Touch om direct het zelfhelend vermogen van het lichaam aan te spreken en zo de behandelingen beter door te komen. Nancy: "Wij willen ons daarom meer als een maatje gedragen dan als een behandelaar. De cliënt bepaalt wanneer hij of zij een Healing Touch behandeling krijgt."

Een ideale situatie voor de cliënt zou zijn een Healing Touch behandeling voor en direct na de chemotherapie om het lichaam zo maximaal in balans te brengen en te houden. Klachten zoals misselijkheid na de chemotherapie, roodheid en wonden na de bestraling pijn en vermoeidheid worden minder of verdwijnen.

Healing Touch is een veilige, zachte behandeling voor alle leeftijden over de kleding heen. Een behandeling duurt gemiddeld 30 minuten en kost €1,- per minuut. De eerste kennismakingsbehandeling wordt gratis aangeboden.

Meer informatie op www.voeljewel.nl. Alle huisartsen in Leidschendam en Voorburg hebben informatie ontvangen over de Healing Touch behandeling bij kanker. Aanmelden voor de workshop op zaterdag 27 september kan via httenn@hetnet.nl of via de website.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant