Yolanda (l.) en Ankie in hun nieuwe winkel ‘Met Liefde’.
Yolanda (l.) en Ankie in hun nieuwe winkel ‘Met Liefde’.

Nieuwe belevingswinkel aan Damlaan

Ondernemer in Beeld 183 keer gelezen

Leidschendam - ‘Die dagen nemen we toch maar even mee’, moeten Yolanda Knijnenburg en Ankie Hooijmans hebben gedacht toen zij daags voor de Vlietdagen bezig waren met de inrichting van hun nieuwe winkel ‘Met Liefde’ aan de Damlaan 15a in Leidschendam. De Vlietdagen werden (ook) voor hen een doorslaand succes. Honderden bezoekers kwamen binnen kijken in de zaak, die in feite nog niet helemaal klaar was. Inmiddels worden echter de laatste puntjes op de i gezet en op 1 oktober gaat de zaak officieel open.

Door Dick Janssen

De hele vrijdag voor de Vlietdagen hadden Yolanda en Ankie staan bakken in hun nieuwe zaak. Een onderdeel van hun winkel is namelijk de verkoop van allerlei lekkere zelfgebakken taarten en andere heerlijkheden. “We hebben onder meer appeltaarten gebakken, aardbeiensloffen, Finse koeken, scones enz.”, vertelt Yolanda.

“Met name de bananabread pudding was erg in trek”, vult Ankie aan. Het was niet alleen binnen druk met nieuwsgierigen, buiten stond ook nog een kraampje. “We moesten met z’n vieren vol aan de bak.”

Belevingswinkel
Op het eerste gezicht is Met Liefde een meubelzaak, maar eigenlijk is niet in het kort te omschrijven wat Met Liefde verkoopt en organiseert. “Een naam verzinnen was lastig, want er is geen naam die de lading denkt”, meent Ankie. “Maar alles wat we hier doen, verkopen en organiseren doen we met liefde, dus dat moest het wel worden.”

Yolanda vervolgt: “Het is in feite een echte belevingswinkel.” Behalve voor de verkoop van meubelen, accessoires, cadeauartikelen en bakproducten kun je bij Met Liefde namelijk ook terecht voor een high tea of sweet tea, eventueel gecombineerd met een workshop.

Er komen workshops op divers gebied, zoals een sieraad maken, werken met kalkverf, een herfstkrans maken, een letterbord ontwerpen, enz. De workshops worden niet alleen door Ankie of Yolanda gegeven, Een combinatie van een workshop met koffie/taart of een high tea kan op afspraak worden georganiseerd.

Of kom gewoon een kopje koffie of thee drinken. Er zijn diverse soorten koffie en thee verkrijgbaar, maar ook vruchtensap en frisdranken. “Je kunt hier zelfs met je laptop even rustig komen werken, want we zorgen voor een open wifi-verbinding”, deelt Ankie mede.

Plaatselijke kunstenaars kunnen bijdragen aan de inrichting van de winkel door er hun werk te exposeren. “Zij kunnen zich aanmelden en als het in en bij onze winkelinrichting past, kunnen zij hier hun kunst tonen.”

Verkoop
Met Liefde verkoopt van alles aan - veelal zelf opgeknapte – meubelen; voornamelijk bewerkt met kalkverf, maar ook onbewerkt. “Sommige mensen willen de kast onbewerkt laten, maar er is ook een mogelijkheid om de kast zelf of door ons te laten verven”, aldus Ankie.

Van de meubelen is veelal slechts één exemplaar te vinden. Al is er tevens een opslag aan de Westvlietweg met nog veel meer. “Van de cadeauartikelen in de winkel zijn vaak maar een paar exemplaren verkrijgbaar. We hebben daarnaast creatieve mensen die voor ons knutselen en allerlei originele dingen maken”, zegt Yolanda.

“Verder spelen we gewoon in op de behoefte van onze klanten. Momenteel zijn vooral onze windlichten en schorten erg populair.” In de zaak staat bovendien een grote kast met bakproducten en accessoires, inclusief ovenwanten taartplateaus, enz. Een open haard zorgt voor een beetje een huiskamersfeer en er staat een grote tafel voor workshops.

Creatief
Yolanda komt uit de woonwereld; ze werkte bij verschillende wooncorporaties. Nu is zij echter met name degene die zich bezig houdt met koken en bakken. Ze volgt zelfs een patisserieopleiding. Beiden zijn sowieso heel erg creatief en altijd al bezig met decoraties in huis.

De zakelijke kant wordt vooral geregeld door Ankie, die uit de onderwijswereld komt en de laatste jaren coördinator slachtofferhulp bij de politie was. Daarnaast zijn ze beiden al jaren actief met het opknappen van meubelen. Zo zijn ze er ook toe gekomen om een eigen winkel te beginnen.

“Maar dat deze winkel er uiteindelijk in deze vorm is gekomen, is vooral te danken aan de gemeente, die ons een subsidie Stadsherstel heeft verleend”, vertelt Ankie. “Anders had de winkel er nooit zo mooi uitgezien. De voorgevel is, dankzij de subsidie Stadsherstel, zoveel mogelijk in oude staat hersteld en ziet er weer geweldig uit.”

Opening
De officiële opening van Met Liefde is (voor genodigden) op woensdag 1 oktober om 12.00 uur door wethouder Heleen Mijdam. Van 14.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom om de winkel te bekijken en van 17.00 tot 19.00 uur zijn de ondernemers van het Damcentrum welkom om kennis te komen maken.

Vanaf 2 oktober is Met Liefde open van woensdag tot en met zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur en op afspraak voor gezelschappen. Per 1 oktober is de zaak bereikbaar via tel. 070-4066379 / 06-23207775. Zie ook facebook: damcentrummetliefde, of www.metliefde.info.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant