Yogafestival vanwege 10 jaar Dolfijn

Ondernemer in Beeld 190 keer gelezen

Leidschenveen - Wie kennis wil maken met een grote diversiteit aan yogalessen doet er goed aan zondag 12 oktober de open dag van De Dolfijn te bezoeken. In basisschool Waterland aan het Eendenplein 4 in Leidschenveen vindt een Yogafestival plaats ter eren van het 10-jarig jubileum van Yogaschool De Dolfijn. Er vinden 9 korte yogaworkshops plaats van elk 15 minuten.

Carla Groen is tien jaar geleden van start gegaan met haar yogalessen in de basisschool aan het Eendenplein. "Ik vind het daarom juist leuk dat de open dag hier plaats kan vinden", vertelt Carla. De Dolfijn is inmiddels uitgegroeid tot een yogaschool met zes docenten, waarvan 3 mannen.

"Het zou zo leuk zijn als er ook meer mannen lid worden van onze yogavereniging. Daarom mogen mannen in de maand november gratis onbeperkt yogalessen bij ons volgen."

Goed doel
Tijdens de open dag kunnen belangstellenden aan negen zeer verschillende yoga workshops deelnemen. Bijvoorbeeld de Do-in tegen een herfstdipje of de workshop lekker slapen door Yoga. Maar ook de workshops yoga tegen rugpijn of hoofdpijn en slank met yoga kunnen voor velen interessant zijn. "We vragen voor de deelname aan de workshops een bijdrage die de deelnemer zelf kan bepalen," licht Carla toe.

"De opbrengst gaat volledig naar twee goede doelen. Die goede doelen hebben onze leerlingen zelf bepaald via facebook. Daaruit zijn KWF kankerbestrijding en het Ronald McDonald Kinderfonds gekomen."

Naast de negen workshops staat er ook een lezing op het programma. Van 12.00 tot 12.30 geeft manueel therapeut Adriaan Brouw een lezing over de effecten van yoga op het lichaam. Wat gebeurt er in de spieren, het bindweefsel en in de hersenen voor, tijdens en na een yoga les. Ook gaat Adriaan Bouw in op de vraag of yoga goed is bij bepaalde klachten.

Yogavormen
"Wij zijn een unieke yogaschool met name omdat we drie mannen als docent hebben en een grote diversiteit aan yogavormen bieden." Bijvoorbeeld Hatha-yoga. Bij deze vorm van yoga zijn de bewegingen geleidelijk, vaak langzaam, en gaan altijd samen met aanvullende ademhaling. Er worden veel losmaak-, ademhalings- en ontspanningsoefeningen gedaan. Hatha-yoga geeft zowel ontspanning als nieuwe energie.

Daarnaast biedt de Dolfijn Yin Yoga. Yin yoga focust zich op het mobieler maken van de gewrichten. Het is een meditatieve vorm en geeft ruimte in het lichaam in de ruimste zin van het woord. Poweryoga zorgt ervoor dat je een gezond en sterk lichaam krijgt, je wordt er rustiger en energieker van. Meridiaan yoga kan door iedereen worden beoefend (jong en oud, fit of niet), op iedere plaats en neemt relatief weinig tijd in beslag.

Door het aannemen van verschillende houdingen worden de meridianen (energiekanalen) gestrekt, de ademhaling en geest worden samengebracht tot een vloeiend geheel. In de Alignment Yoga is er veel aandacht voor de correcte uitvoering van yogaposes. Het helpt tegen blessures.

Voor tieners is er elke maandagavond een speciale yogales voor tieners. Tijdens deze les leren de kinderen vanaf 13 jaar zich te ontspannen en naar hun eigen lijf te luisteren waardoor zij fysiek, mentaal en emotioneel sterker worden.

Meer informatie over Yogaschool De Dolfijn en de open dag is te vinden op www.carlagroen.nl of via facebook: www.facebook.com/DeDolfijn. Nieuwe leden die zich inschrijven tijdens de open dag betalen geen inschrijfgeld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant