Finishing touch voor muur en plafond

Ondernemer in Beeld 376 keer gelezen

Steeds meer mensen ontdekken hoe een vakkundig stukadoorsbedrijf de finishing touch kan geven aan een interieur dat naadloos aansluit bij hun persoonlijke omstandigheden en wooneisen. Of het nu gaat om een renovatie, waarbij gevoel voor de oorspronkelijke materialen en kennis van de ambachtelijke technieken onontbeerlijk is, of om een nieuwbouwproject dat onder zware tijdsdruk staat. "Wij zorgen ervoor dat het werk onder alle omstandigheden naar tevredenheid wordt uitgevoerd", vertelt Paul Schlagwein van het gelijknamige stukadoorsbedrijf uit Leiden.

Voor stukadoorsbedrijf P.J. Schlagwein is stukadoren echt een ambacht. Samen met zoon Justin legt Paul de laatste hand aan elke muur of elk plafond in moderne maar ook in monumentale panden. Justin werkt als ZZP’er vanuit zijn eigen onderneming Justin Schlagwein Stukadoorswerken. “Wij kunnen elke klus aan hoe moeilijk het ook is.”

Paul heeft ruim 40 jaar ervaring met het stuken van wanden en plafonds. “Ik durf te zeggen dat ik het klassieke stukwerk perfect beheers.” Justin, die al op zijn 11de wist dat hij stukadoor wilde worden, heeft na de nodige opleiding en veel werkervaring het vak ook onder de knie. “Daarnaast verdiept Justin zich in de nieuwe vormen en materialen. Zo vullen wij elkaar mooi aan.”

Zoals bij veel handwerkberoepen is er voor stukadoors de laatste jaren veel veranderd. Nieuwe technieken en technologieën zijn ontwikkeld, zonder daarbij het oorspronkelijke ambacht uit het oog te verliezen. Daar is de betonlook, die veel gebruikt wordt in badkamers, er een van. “Dit gladde stucwerk wordt afgewerkt met een waterdichte olie of lak waardoor dit uitermate geschikt is voor natte ruimtes”, licht Justin toe.

Vader en zoon doen de meeste klussen samen. Het komt de laatste jaren steeds vaker voor dat zij naast het stuken ook andere werkzaamheden voor klanten uitvoeren. Paul: “Zo doen wij ook al het schilderwerk binnen en buiten, verlagen wij plafonds of plaatsen een wandje. Voor kleine verbouwingen draaien wij ons hand niet om. Daarbij hebben we meerdere vakmensen in ons netwerk die wij in kunnen schakelen voor specifieke werkzaamheden.”

Paul en Justin weten dat veel klanten het op prijs tellen als zij met één aanspreekpunt te maken hebben. Justin: “Wij merken dat daar belangstelling voor is. Zij willen niet voor elk klusje op zoek gaan naar andere vakmensen. Dat regelen wij dan voor onze klant.”

Van kleinschalig tot groot project en van particulier tot aannemer – Stucadoorsbedrijf P.J. Schlagwein en Justin Schlagwein Stukadoorswerken hebben de kennis en kunde in huis om kwaliteit te leveren, met hart voor het eindproduct. Heldere afspraken, hoogwaardige materialen en een overzichtelijke factuur: het zijn woorden die perfect op dit bedrijf slaan en waarmee Paul al meer dan 40 jaar toonaangevend is. “Wij leggen de lat qua vakmanschap hoog. Daar staan wij om bekend in Leiden. Ook in Leidschendam, Voorburg en Leidschenveen willen wij onze diensten aanbieden.”

Meer informatie of interesse in een vrijblijvende offerte bel dan met Paul (06-51113896) of Justin Schlagwein (06-51422142).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant