Gerard en Frank Koot voor groente en fruit speciaalzaak ’t Karrewiel (foto: Inge Koot).
Gerard en Frank Koot voor groente en fruit speciaalzaak ’t Karrewiel (foto: Inge Koot).

’t Karrewiel begrip in Voorburg

Ondernemer in Beeld 1.165 keer gelezen

Voorburg - Ze zijn opgegroeid tussen de tomaten, bloemkool en aardappels en kunnen er nog steeds geen genoeg van krijgen. Gerard en Frank Koot van groente en fruit speciaalzaak 't Karrewiel aan de Parkweg 306 staan elke dag om 04.00 uur fluitend op om ervoor te zorgen dat de winkel weer vol ligt met heerlijke verse producten.

't Karrewiel is al meer dan 50 jaar een begrip in Voorburg. In 1962 zijn de ouders van Gerard en Frank gestart met het bedrijf. "Wij woonden toen achter de winkel. Van jongs af aan hebben wij meegeholpen", vertelt Gerard.

Maar toch was het niet vanzelfsprekend dat zij ook daadwerkelijk bij hun ouders zouden gaan werken. Frank is opgeleid als timmerman en Gerard is naar de koksschool gegaan. "Maar na onze diensttijd zijn wij toch de winkel in gegaan en nooit meer vertrokken."

't Karrewiel is een moderne winkel waar je naast de aardappels, groente en fruit ook een enorm assortiment aan maaltijden, rauwkost en salades aantreft. Ondanks de moderne inrichting heeft de winkel ook veel van de authentieke sfeer van de 'klassieke groentewinkel' behouden.

Onlangs is de winkel nog gerestyled en voorzien van de nieuwe kleurstelling. Met deze nieuwe uitstraling, waar het boerenbond servies een onderdeel van is, willen Gerard en Frank laten zien dat zij meer doen dan het verkopen van groente en fruit.

Bij 't Karrewiel kan men ook terecht voor heerlijke kant-en-klaarmaaltijden, elke dag vers bereid. Er is een ruime keuze uit diverse soorten Hollandse en mediterrane gerechten waaronder verse Italiaanse lasagne. Verrukkelijk en van uitmuntende kwaliteit zijn de zelfgemaakte soepen, appelmoes, sinaasappelsap, rabarbercompote, stoofpeertjes en salades.

Hoe krijgen ze het voor elkaar dat elke dag de toonbank weer vol ligt met deze heerlijk maaltijden? "Onze dag heeft een vast en strak schema. Om 4 uur doen Frank en ik samen de inkoop. Mijn vader helpt dan met het lossen van de wagen en Frank gaat met de winkel beginnen. Ik houd mij bezig met de maaltijden."

Zo heeft Gerard toch niet voor niets zijn koksopleiding gedaan. Hij is ook de drijvende kracht achter Karrewiel Catering. Op bestelling verzorgt Karrewiel Catering buffetten voor bedrijven, feesten en partijen. Het buffet bestaat dan uit gerechten als boerenkool met krokant gebakken spekjes, hutspot met rundvlees, zuurkool met spekjes, rode kool met rundvlees, witlof met ham/kaas en prei met satéballetjes.

Voor een kleine meerprijs kunnen er bijgerechten bij besteld worden zoals gehaktballen en slavinken in jus, rookworst, gehaktballetjes in zoetzure saus, Hollandse hachee en stoofvlees in jachtsaus. Al deze heerlijke maaltijden bevatten geen conserveringsmiddelen waardoor de voedingsstoffen, vitaminen en de pure smaak behouden blijven. De maaltijden zijn ook dagelijks in de winkel te verkrijgen.

Groente en fruit speciaalzaak 't Karrewiel bevindt zich aan de Parkweg 306 en is bereikbaar via tel. (070) 386 29 67. Meer informatie over 't Karrewiel Catering op www.karrewielcatering.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant