Belangrijke winst VEO

Sport 66 keer gelezen

Voorburg - Op de laatste speeldag van 2014, kwam de eerste winst van dit seizoen meer dan geroepen. Door in een heuse 4 puntenwedstrijd concurrent EKVA te verslaan deed VEO de laatste plaats over aan de ploeg uit Almere.

Het was een alles of niets wedstrijd voor VEO dit weekeinde. De eerste competitiehelft werd afgesloten in sporthal Essesteijn met een wedstrijd tegen EKVA uit Almere. Tot afgelopen zaterdag had EKVA deze competitie keer één gewonnen en VEO één keer gelijk gespeeld.

Deze keer ging het echter wel goed met het team van Maarten Taffijn. De ploeg begon in de vaste opstelling van de laatste paar weken en zat meteen scherp in de wedstrijd. Niet alleen werden de veelvuldig gegeven vrije worpen en strafworpen benut, maar ook in het spel werden genoeg kansen gecreëerd en benut, waarbij de score over veel schijven liep. Gevolg was een geruststellende 11-7 voorsprong bij rust.

In de tweede helft kon EKVA niet dichterbij komen. Steeds op de momenten dat het nodig was, wist VEO op tijd de korf te vinden en het gat in stand te houden. Ook toen in de slotfase de zenuwen een grotere rol gingen spelen, bleef VEO rustig korfballen en hield het de marge intact. Een 19-15 overwinning was het resultaat. Als de ploeg zo doorgaat moet zij zich kunnen handhaven in de eerste klasse.