Op de voorgrond Bas Steffens, die zijn contract bij RKAVV verlengt. Links naast hem A1-trainer Wijnand Bakker en daarachter tweede elftaltrainer Jan de Jong jr. (foto: Alexander Wagener).
Op de voorgrond Bas Steffens, die zijn contract bij RKAVV verlengt. Links naast hem A1-trainer Wijnand Bakker en daarachter tweede elftaltrainer Jan de Jong jr. (foto: Alexander Wagener).

Bas Steffens blijft bij RKAVV

Sport 73 keer gelezen

Leidschendam - Zo rond de jaarwisseling komt ieder jaar ook de voetbaltrainerscarrousel in de voetbalregio Haaglanden weer op gang. Blijven trainers bij hun huidige club met bijvoorbeeld een doorlopend contract, kondigen zij hun vertrek aan of kan de huidige club melden dat het contract verlengd wordt? Bij zondag eersteklasser RKAVV zijn ze eruit. De samenwerking tussen club en trainer Bas Steffens wordt ook in het seizoen 2015-2016 voortgezet.

Clubvoorzitter Henry Steffens: "Een bestuursdelegatie van RKAVV, waar ik als direct familielid natuurlijk niet bij betrokken was, en trainer Bas Steffens hebben in de afgelopen weken diverse evaluatiegesprekken gevoerd. Stabiliteit en continuïteit zijn belangrijke speerpunten van RKAVV. Bas past al jaren in het beeld dat de club daarbij voor ogen heeft. Menig club heeft interesse getoond. Daarover was steeds een open dialoog. Maar we zijn verheugd te kunnen melden dat Bas en RKAVV de succesvolle samenwerking ook in het komend seizoen voortzetten."

Tien jaar
Met een tussentijdse uitstap van twee jaar naar GDA begint Bas Steffens na het lopende seizoen aan zijn tiende jaar als trainer bij RKAVV. In de afgelopen negen jaar wist hij vier keer kampioen te worden. Met de A1 promoveerde hij naar de 3e landelijke divisie. Onder zijn leiding promoveerde RKAVV2 naar de reserve hoofdklasse, waarin het direct daarna kampioen werd.

In het seizoen waarin ook het 2e en 3e elftal kampioen werden promoveerde Steffens 4 jaar geleden met de hoofdmacht van RKAVV naar de hoofdklasse. In de geschiedenis van de club was dit pas één keer eerder voorgekomen. Afgelopen seizoen degradeerde RKAVV op de slotspeeldag van de (na)competitie naar de eerste klasse, waarin het in poule B op dit moment fier bovenaan staat met een voorsprong van drie punten op de nummer twee op de ranglijst Nieuwerkerk.

Herfstkampioen
Henry Steffens: "Met attractief en aansprekend voetbal zijn we de terechte 'Herfstkampioen'. Daarnaast staat ons jonge talentvolle 2e elftal op slechts 6 punten van de koploper in de reserve hoofdklasse A. Ze draaien dus goed mee." Bas Steffens zal het komende seizoen 2015-2016 de samenwerking met de technische commissie binnen de totale voetbalopleiding van RKAVV continueren en intensiveren.

Steffens: "Het technisch beleidsplan van RKAVV streeft een voetbalopleiding na met een doorlopende ontwikkellijn vanuit de jeugd naar onze seniorenselectie. We streven naar een RKAVV-selectie met zoveel mogelijk door ons zelf opgeleide spelers. Bas neemt daarin een voorname positie in. Het bestuur van RKAVV is dan ook blij met de voortgezette samenwerking met Bas."


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant