Er werd in de Kruisheuvelkerk flink meegezongen met het Leidschendams Kerkkoor (foto: Michel Groen).
Er werd in de Kruisheuvelkerk flink meegezongen met het Leidschendams Kerkkoor (foto: Michel Groen).

Sfeervolle Kerstconcerten

Actueel 137 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg/Leidschenveen - De afgelopen week vonden op diverse plaatsen in Leidschendam-Voorburg en Leidschenveen sfeervolle kerstconcerten plaats.

Zo was er vrijdag 19 december de jaarlijkse kerstzangavond van het Leidschendams Kerkkoor in de Kruisheuvelkerk. Naast het Leidschendams Kerkkoor (o.l.v. Marcel van Duijvenvoorde) werd medewerking verleend door Emma Brown (sopraan), Hans Cok (piano), Wenny Roeffen (fluit) en Arjan Anvelink (orgel). En natuurlijk werd er flink meegezongen met de kerstliederen.

Kamerkoor Voix Jolies (o.l.v. Frank de Groot) verzorgde zaterdag 'A Hymn to Christmas' in de Oude Kerk. Meegespeeld werd door harpiste Eva Tebbe. Het koor bracht een divers kerstrepertoire, variërend van Mendelssohn tot Rutter.

In Leidschenveen werd zondag in het kerkelijk centrum De Leidraad voor het eerst een Volkskerstzang georganiseerd. Er werden bekende kerstliedjes gezongen, begeleid door orgel en trompet. Het was een groot succes.

Het Voorburgse Kamerkoor Ad Novum (o.l.v. Peter van der Leeuw) verzorgde zondagmiddag een kerstconcert in de Hulp en Heilkerk.??Aan de uitvoering werd meegewerkt door organist John Boone en blokfluitensemble El Rosj.

Eveneens op zondag 21 december was er het jaarlijkse kerstconcert in de Koningkerk. Aan dit concert werd meegewerkt door de bekende sopraan Demelza van der Lans, het Koningkoor o.l.v. Irina Pozdniakova en het Hocking-ensemble o.l.v. Jeroen Bosman. Naast koor- en solozang kon er, op orgel en piano begeleid door Andrew Wright, ook veel worden meegezongen. Het kerstverhaal, voorgelezen door Ria Keijzer, liep als een rode draad door het concert heen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant