De deelnemersgroep lopers die zich voorbereiden op de City Pier Cityloop 2015 ontbijtte bij De Volle Maan.
De deelnemersgroep lopers die zich voorbereiden op de City Pier Cityloop 2015 ontbijtte bij De Volle Maan.

Loopcursus voor CPC

Sport 111 keer gelezen

Leidschendam - Net als in de voorgaande jaren organiseren Duursportvereniging TTL en Runnersclub Nieuw Duivenvoorde ook deze winter een loopcursus richting de City Pier Cityloop op 8 maart 2015.

Volgens traditie gaven beide verenigingen zondag 14 december de aftrap bij restaurant De Volle Maan. “Na de openingstraining doen wij daar altijd een brunch”, vertelt Georgette Parlevliet, één van de trainers van het CPC-traject.

“Wij vinden zo’n start ideaal om het groepsgevoel te kweken, omdat de lopers immers allemaal naar hetzelfde doel werken.” De tien kilometerdeelnemers trainen op zondag wat korter dan de halve marathongroep. Maar voor het overige krijgt iedereen een even gevarieerd programma voorgeschoteld om hun 10 kilometer of halve marathon te voltooien.”

Gerard van der Laan vervolgt: “We beginnen met een loop van zeventig minuten in een niet al te hoog tempo. Elke zondag komen er tien minuten bij.” De trainers peilen de vooruitgang van hun manschappen om de drie weken met een testloop. De lopers krijgen ook een schema meer naar huis.

De eerste testloop vindt op dinsdag 6 januari plaats achter het sportcomplex De Kastelenring. Beide verenigingen organiseren dan een testloop van vijf kilometer. Lopers met wat minder ervaring kunnen aan de 2,5 kilometer meedoen. De atleten dienen zich daarvoor om 18.45 uur te verzamelen bij sporthal De Fluit.

Inschrijven voor de loopcursus is nog steeds mogelijk. Nadere informatie op www.duursportverenigingttl.nl, of tel. (070-3279858).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant