Het basketbaltoernooi werd gewonnen door Veurs Voorburg 1.
Het basketbaltoernooi werd gewonnen door Veurs Voorburg 1.

Geslaagde vmbo-toernooien

Actueel 73 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De leerlingen van de vmbo-scholen hebben fanatiek gesport tijdens de sporttoernooien van SenW. Dinsdag 9 december was het basketbaltoernooi en donderdag 11 december het zaalvoetbaltoernooi. Het sportproject heeft als doel vmbo-leerlingen structureel aan het sporten te brengen en uiteindelijk toe te leiden naar een sportvereniging. Het waren twee leuke en vooral sportieve middagen in sporthal de Fluit. De organisatie was erg te spreken over het positieve gedrag van de deelnemende leerlingen en de begeleiding door docenten en scheidsrechters.

Ter voorbereiding op het basketbaltoernooi hebben de schoolteams in de voorafgaande weken training gekregen. Het toernooi werd gewonnen door Veurs Voorburg 1, met op een gedeelde tweede plaats Veurs Voorburg 2 en Wellantcollege 2. De zaalvoetbalteams hebben in de weken voorafgaand aan het toernooi ook volop training gekregen.

De animo voor jeugdzaalvoetbal blijkt toe te nemen, aangezien er dit toernooi wel acht teams deelnemen aan het SenW-toernooi. Er was een poule voor de leerlingen uit de 1e klas en een poule voor de 2e- en 3e-klassers. In de finale namen de brugklassers van het 's-Gravendreefcollege Leidschenveen het op tegen de grote jongens van 's-Gravendreefcollege Leidschendam.

SenW en RKAVV zijn van plan de zaalvoetbalcompetities komend jaar nog verder uit te breiden. De zaalvoetbal werd gewonnen door SGCL (Leidschendam) 2. Meer informatie over het project vmbo-sport op www.senw-lv.nl en www.facebook.com/SenWLV.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant