Afbeelding

Bijna miljoen koffiepunten

Actueel 129 keer gelezen

Voorburg - De decemberactie van Lions Club Voorburg om DE-waardepunten in te zamelen voor pakken koffie ten behoeve van de voedselbanken verloopt uitstekend. Bij de eerste tussenstand binnen de gemeente Leidschendam-Voorburg stond de teller al op bijna 1 miljoen koffiepunten.

Het tellen van de ontvangen DE-waardepunten vond plaats in het magazijn van Stichting Buren, de Voedselbank in Voorburg. Een monnikenwerk, maar met een mooi resultaat. Alleen al in onze gemeente staat de tussenstand op ruim 850.000 koffiepunten. En dat is slechts een eerste tussenstand, want de actie loopt nog tot eind december.

“We hebben juist gekozen voor het tellen bij de voedselbank, omdat we iedereen nog meer voeling willen geven bij het werk van de voedselbanken. Bovendien is Stichting Buren in Voorburg de oudste voedselbank van Nederland", zegt André ten Have van Lions Club Voorburg.

Ook initiatiefnemer van Voedselbank Voorburg, Henk Willemse, was bij de telling aanwezig om zijn verhaal te doen aan de ruim aanwezige media. "Er is altijd wel armoede geweest, maar we hebben het er niet over", aldus Willemse.

"Toen mijn zoontje steeds meer boterhammen mee naar school nam, ging bij mij een belletje rinkelen. Het bleek dat de ouders van zijn vriendje zelfs geen brood meer konden kopen. En dat bij ons in Voorburg! Ik ben toen met de ouders gaan praten om te kijken op welke manier ik kon helpen. Dat heeft uiteindelijk geleid tot de oprichting van onze voedselbank".

Nan de Smet, voorzitter van de voedselbank vult hem aan: "Alleen al in ons (kleine) verzorgingsgebied zijn zo'n 140 gezinnen aangewezen op de voedselbank. We zijn dan ook ongelofelijk blij met de actie van de Lions. Hierdoor kunnen we onze klanten, niet alleen met Kerst, maar het hele jaar door koffie geven".

Meer dan 15 miljoen
Ten Have: "We zijn niet alleen in Leidschendam-Voorburg bezig, maar in heel Nederland zamelen Lions Clubs koffiepunten in. Landelijk staat de teller inmiddels op meer dan 15 miljoen koffiepunten". De inzameling van DE-waardepunten is met recht een decemberactie en loopt tot het eind van deze maand.

Jaap Stelling, eveneens van Lions Club Voorburg: "Dit is pas onze eerste telling en nu al zo'n geweldig resultaat. Maar we zijn er nog niet. Daarom roep ik iedereen nogmaals op: haal uw keukenkastjes, laatjes, potjes, doosjes overhoop en doneer uw DE-waardepunten voor de voedselbank in onze gemeente".

De bonnen kunnen worden ingeleverd in Leidschendam bij Bruna (Liguster 38) en Primera (Damlaan 22); in Voorburg bij Primera (Laan van Nieuw Oost Einde 294), Kolbe, Adviseurs op Ooghoogte (Koningin Julianaplein 16), Drogisterij Coco (Rembrandtlaan 61), Health Shop De Waag (Herenstraat 20) en Tuincentrum Hofwijck (Westeinde 3); en bij Coöp (Hoefblad 22) in Stompwijk.

"En", zo besluit Stelling enthousiast, "is er geen inzamelpunt bij u in de buurt, stuur uw punten dan op. Meer info op www.lionshelpen.nl".


Geteld werd bij de Voedselbank zelf om de betrokkenheid bij het goede doel te vergroten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant