Bij de klant thuis laten Angela en Wendy de stoffen zien (foto: Inge Koot).
Bij de klant thuis laten Angela en Wendy de stoffen zien (foto: Inge Koot).

Silk at Home creëert sfeer bij je thuis

Ondernemer in Beeld 917 keer gelezen

Voorburg - Er zijn talloze mogelijkheden op het gebied van gordijnen en stoffering maar wat past er nu het best bij het interieur en de sfeer in de woning. "Er is eigenlijk maar één plek waar je een goed advies kunt krijgen over gordijnen, en dat is bij je thuis", vertellen Angela Eleveld en Wendy Beerta, twee bevlogen zussen als het gaat om interieur en decoratie. Met hun koffers vol gordijnstoffen, bezoeken zij de klant en maken het uitzoeken van alle soorten raamdecoratie ineens wel leuk!

Tien jaar geleden zijn Angela en Wendy hun bedrijf Silk at Home gestart. In eerste instantie verkochten zij alleen puur zijden gordijnstoffen maar al snel breidden zij hun assortiment uit met veel kunstzijde en linnenlook materialen. "Echte zijde is heel mooi maar verkleurt snel en kan ook niet gewassen worden want dan krimpt de stof", aldus Angela. "Wij zijn continu op zoek naar nieuwe stoffen. Dit zijn altijd natuurlijk ogende materialen. Deze stoffen verkleuren en kreuken niet en zijn eigenlijk niet van linnen of echte zijde te onderscheiden. We zoeken altijd naar mooie tinten en een mooie weving. Omdat alles in de koffers moet zijn we kritisch; pas als wij tevreden zijn over de tint en weving en de kwaliteit goed is tegen een scherpe prijs, nemen we een nieuwe stof op in de collectie."

Dynamiek
"Wij gaan altijd samen op pad", vertelt Wendy. "We luisteren goed en bekijken het interieur en de sfeer in de woning. Hoe is de lichtinval, wat ligt er op de vloer en welke kleur heeft de muur." Al snel gaan de koffers open en komen Angela en Wendy met een aantal suggesties. "We vragen bij onze leveranciers vaak grotere stukken stof op die we dan meenemen naar de klant. Wij tonen de stof dan voor het raam. Dan kun je de kleur goed zien en hoe het gordijn eruit ziet als er licht doorheen valt." Met het grootste gemak demonstreren zij ook hoe een stof eruit kan zien als vouwgordijn. Door de leuke dynamiek tussen de zussen ontstaat er een samenspel waarbij de klant voors en tegens kan afwegen en ze samen tot een uiteindelijke keuze komen.

Sfeer
Wendy: "Wij zoeken naar die sfeer die je zo graag wilt hebben in je (nieuwe) huis, binnen je budget. Ons uiteindelijke aanbod moet iets zijn waar je van denkt: 'Ja zo wil ik het!!' Als het om een heel huis gaat bekijken we samen waar je echt uit wilt pakken en waar het ook voordeliger kan. We hebben alles bij ons; stoffen van € 15 tot € 50 per meter, (houten) jaloezieën, plissés, rolgordijnen etc. We leveren ook de rails, roede en de montage. We kiezen samen en nemen je daarna alles uit handen." Indien gewenst geven Angela en Wendy advies over de verfkleur en soort op de muren. Na het bezoek ontvangt de klant een dag later een offerte via de mail en kan dan alles nog eens rustig overdenken.

Angela en Wendy trekken veel tijd uit om tot een goed advies te komen. Daarna meten ze alles tot op de millimeter nauwkeurig op. Zij regelen een monteur en plannen een dag in waarop de gordijnen en andere raamdecoratie opgehangen gaan worden. "Wij zorgen ervoor dat alles op één moment wordt opgehangen. Daar zijn wij zelf ook bij. Pas als alles goed hangt en wij en de klant helemaal tevreden zijn is het voor ons afgerond."

Meer informatie over Silk at Home via tel. 0654993021 of mail naar info@silkathome.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant