Afbeelding

BUS 47

Columns 166 keer gelezen

Ik krijg een brandbrief in de bus. Mijn vrouw wordt op haar werk aangesproken. Dezelfde boodschap. Is een stukje over het voortbestaan van bus 47 mogelijk? Dat zal breed op prijs worden gesteld. Vooruit, ik ben de kwaadste niet.

Niets aan de hand. Niets! Het nieuwe college schrijft letterlijk, dat ze het wenselijk vindt dat in dit deel van de gemeente deze, of een soortgelijke voorziening in stand wordt gehouden. Kat in bakkie. Kan niets mis gaan, zodat we analoog aan de klassieke hit van Greetje Kauffeld kunnen zingen: "In de bus van Duivenvoorde naar de Star, gaf je mij een zoen!"

Ben ik te voorbarig? Verkoop ik de huid voordat de beer zelfs in zicht was? Nee! Ik dompel u onder in bewijslast. Onomkeerbaar en definitief. Zo niet, dan hebben we te maken met mooipraters en politieke ladelichters.

Het nieuwe college heeft een moto: "Ondernemend, Sociaal, Duurzaam en Dichtbij!" Ik raad alle inwoners van L`dam-V`burg aan deze woorden in het collectieve geheugen op te slaan en bij dreigende dementie een back-up te maken. Dit moto te gebruiken, waar dat nodig blijkt te zijn. De stok achter de deur, als dit college nalatig wordt.

Bus 47 blijft. Dit college schrijft, dat bereikbaarheid een prioriteit is. Voorrang, dus. Dit college rept er ook over dat ouderen langer zelfstandig moeten blijven wonen en dat zij midden in de samenleving moeten blijven. Daarmee is het lot van bus 47 zeker. Die rijdt!

Want, als deze faciliteit wordt wegbezuinigd, dan is het voor senioren moeilijk om midden in de samenleving te blijven. Wordt zelfstandig wonen eenzaam. Contacten onderhouden en boodschappen doen, onhaalbaar. Dit college geeft nog een argument op een presenteerblaadje: "Wij gaan niet alleen praten, maar ook doen!"

Wie hoog inzet zal daar hard op worden afgerekend. Daar sta ik borg voor. Geen loze prietpraat en mooi schrijverij. Heb er een bloedhekel aan. In dat kader ga ik nog even door om de 'Behoud-bus-47-comités' van munitie te voorzien.

Zo weet het college, dat zij oog heeft voor kwetsbare groepen. Ouderen en ook andere mobiel beperkten zijn kwetsbare groepen. En als het college dan ook nog letterlijk zegt, dat ze wil luisteren naar geluiden uit de samenleving, dan kunt u alvast kaartjes voor bus 47 kopen.

Is er nog meer om een eventueel falend college mee om de oren te slaan? Zeker! Zij zet in op (letterlijk) 'een stevig sociaal beleid, dat goede zorg biedt aan inwoners, die dat nodig hebben!' Ik snap heus wel, dat het hier gaat om mensen met een beperking.

Ouderen, nog samen of alleenstaand hebben vaak (mobiele) beperkingen. De bus is dus een sociale oplossing, zoals gepredikt.

Meer kan ik niet voor u doen. Uitknippen en bewaren dit stukje. Attent de lopende zaken scherp in de gaten houden. Met de beloftes van dit college is het onmogelijk om bus 47 te schrappen. Ik gebruikte hun woorden en volzinnen. Bus 47 blijft rijden. Zeker? Ja!

En dat klopt als een bus.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant