Ido Fanger vindt een ontspannen, informele sfeer belangrijk tijdens zijn lessen. Hij geeft les in een nieuwe Renault Clio. (Foto: PR)
Ido Fanger vindt een ontspannen, informele sfeer belangrijk tijdens zijn lessen. Hij geeft les in een nieuwe Renault Clio. (Foto: PR)

Persoonlijke aandacht en rust in de opleiding zijn speerpunt bij autorijschool Fanger

Ondernemer in Beeld 634 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - "Het geeft voldoening wanneer er een leerling is geslaagd", vertelt rij-instructeur Ido Fanger enthousiast. In mei vorig jaar ging hij van start met autorijschool Fanger. "Ik vind het leuk om iemand iets te leren en dan het resultaat daarvan te zien."

De wens om een eigen autorijschool te starten leeft al veel langer bij Ido. "Ik wilde enkele jaren geleden al met de opleiding starten maar het was destijds niet te combineren met mijn werk als buschauffeur." Maar het bleef knagen en daarom heeft hij toch besloten om de stap te maken. En met succes!

Vanaf het begin is persoonlijke aandacht en rust in de opleiding speerpunt bij autorijschool Fanger. Deze rust straalt Ido Fanger uit en brengt hij over op zijn leerlingen. Zijn jarenlange rijervaring als vrachtwagenchauffeur en daarna als buschauffeur in het openbaar vervoer komen hem hierbij goed van pas. "Door deze ervaring leer ik de leerling zich meer in te leven in het rijgedrag van andere weggebruikers en hun kijk op het verkeer." Ido leidt zijn leerlingen op tot verantwoordelijke, sociale weggebruikers.

Autorijschool Fanger werkt volgens een duidelijk lesplan. Op een instructiekaart houdt Ido bij welke vorderingen de leerling maakt. Tijdens de volgende rijles wordt kort herhaald wat de leerling al heeft geleerd. Dan wordt er weer een extra handeling toegevoegd. Afhankelijk van de aanleg van de leerling wordt er in eigen tempo geoefend. Ido adviseert altijd om zo snel mogelijk met de theorie te beginnen want dit is van groot belang om verkeerssituaties te kunnen beoordelen.

Hij vindt het belangrijk dat de sfeer goed is, dat de leerling zich kan ontspannen en dat de les leuk en leerzaam is. Bij Ido is de leerling geen tijd kwijt aan het ophalen en wegbrengen van de volgende leerling. "Als je iemand weg moet brengen is de leerling onnodig meer tijd kwijt aan een les ", is de mening van Ido. "En diegene aan het stuur vindt het vaak ook niet prettig als er iemand achterin zit en op zijn vingers kijkt."

Ido heeft er bewust voor gekozen om geen rijlespakketten aan te bieden. "Bij mij kan je de les per keer afspreken en betalen. Je kan dus heel vrijblijvend starten." Desgewenst is het altijd mogelijk om pakketten op maat aan te bieden. Omdat hij het belangrijk vindt dat de klik tussen hem als rij-instructeur en zijn leerling goed is biedt hij altijd een gratis proefles aan. Het geeft de leerling een indruk hoe de les verloopt en wat de verwachtingen zijn.

Daarnaast biedt Ido een instaptarief aan waarbij de eerste 5 lessen worden aangeboden voor 150 euro. Omdat niet iedereen hetzelfde is blijft een rijopleiding altijd maatwerk. Door 2toDrive kan de leerling al vanaf 16,5 jaar starten met het volgen van rijlessen. Vanaf je 17e mag je het praktijkexamen afleggen voor het Rijbewijs B. Tot je 18e mag je rijden onder begeleiding van een coach.

Ido geeft les in een nieuwe Renault Clio. De lessen kunnen gevolgd worden van maandag t/m zaterdag en doordeweeks ook in de avonduren. Een lesuur kost 39,- euro. "Als een leerling een vriend of bekende aanbrengt voor minstens 5 lessen krijgt die leerling een les gratis."

Meer informatie is te vinden op www.autorijschoolfanger.nl. Voor het afspreken voor een proefles of andere informatie kan gebeld worden naar 0648514932

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant