Afbeelding

HAND IN HAND

Columns 113 keer gelezen

Ze keken elkaar verliefd aan. De zaal wachtte op vioolklanken. De liefde spatte er van af. Hier was sprake van een romantische symbiose. Steek de kaarsjes aan, gooi wat hout in de haard. Spreid er een berenvelletje voor. Het wachten is nu nog op de bejaarde huwelijksmakelaar Robert ten Brink.

Antonio Marcos van der P. en Enise Merve B. bloosden van geluk. Eindelijk verenigd. Door hun aderen stroomde geen bloed, maar geluk. De adrenaline baande zich een woeste weg door het opgefokte lijf. De ontluikende liefde, zoals bij Romeo en Julia en de tranentrekker 'Love Story'. Ze zaten hand in hand.

En laat me dat nou ergeren tot op het bot. Hand in hand. Als twee verliefde tieners. Hand in hand. Idioterie! Het gaat hier niet om een stompzinnig RTL 4 dating gedrocht. Geen nationale gruwelzoektocht van Yvonne Jaspers. Hier zitten twee gewetenloze miskramen van onze samenleving.

Marcos van der P. en Enise Merve B., een crimineel duo dat rovend door ons land trok. Daarbij werd niet geschroomd om gewetenloos geweld te gebruiken. Hun slachtoffers zijn voor het leven beschadigd. Slapen slecht, kunnen moeilijk aan het werk. Kort samengevat. Dit verliefde stel liet een spoor van ellende na.

In de rechtbank mogen ze gezellig naast elkaar zitten. Achter hen, de slachtoffers. Die zien de tortelduifjes naar elkaar lachen. De handen ineen, de benen heimelijk tegen elkaar aan gedrukt.

De mentaal en lichamelijk vernederde en aangeschoten getroffenen zien lijdzaam toe hoe de twee criminelen hun publiekelijke kruisbestuiving aangaan.

Ik snap dat dus niet. Waarom heeft de rechtbank geen oog voor hen, die leden onder dit weerzinwekkende duo? Zet er een bewaker tussen van het type Hulk. Geen geflikflooi of voetje wrijven. Ben je belazerd! Dit enge stel mag geen enkele kans krijgen om contact te maken. Maar ja, dit is Nederland, dus zien we met weerzin, 'Boef zoekt vrouw'.

Enise heeft een fraaie uitsmijter. Twintig jaar pas en al tot op het bot bedorven. Ze persten mensen af, beroofden hen, gebruikten extreem geweld en schoten een man in de buik.

Sloten mensen op in een kast, boeiden ze en wierpen ze in de badkuip, waar de slachtoffers angstig dachten te worden neergeknald. Gewetenloos en barbaars.

Enise ziet dat toch anders. Ze wil daar wel iets over kwijt. Wanneer een van de slachtoffers niet zo gegild had, waren er geen klappen gevallen en de neergeschoten man had ook al niet meegewerkt.

Daarbij had ze een andere vrouw toch echt water gegeven en een afgepakte baby aan het lachen gemaakt. Enise is dus eigenlijk een heilsoldaat.

Wat een niets ontziende en genadeloze waanzin. Dan spoor je nog minder dan de NS in de herfst. Als beul in de huid kruipen van slachtoffer. In bepaalde landen hakken ze zulke idioten gewoon de handjes af. Dat gaat te ver. Wel weer een voordeel.

Hand in hand zitten is er niet meer bij!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant