Irene Medendorp – Van der Poel (l.) in haar zaak Somerset aan de Voorburgse Herenstraat met haar collega Patty (foto: Inge Koot).
Irene Medendorp – Van der Poel (l.) in haar zaak Somerset aan de Voorburgse Herenstraat met haar collega Patty (foto: Inge Koot).

Kom binnen als u graag buiten bent

Ondernemer in Beeld 473 keer gelezen

Voorburg - Somerset House country lifestyle is verhuisd. De winkel bevindt zich nog steeds in de Herenstraat maar nu op nummer 119a. De opening van het nieuwe ruimere pand wordt op zaterdag 11 april de gehele dag gevierd met een hapje en een drankje. In deze bijzondere winkel is de liefde voor het buitenleven voelbaar.

Irene Modeldorp van der Poel is 10 jaar geleden gestart met haar winkel in de Herenstraat op nummer 39. Na een aantal jaren heeft zij het naastliggende pand erbij gehuurd en nu bouwt ze haar bedrijf verder uit. Het is niet meer kruipdoor sluipdoor bij Somerset House zoals men in de oude winkel gewend was. De nieuwe winkel is in segmenten opgedeeld waardoor het overzichtelijker is en de klant een beter beeld krijgt van wat er allemaal te koop is. En dat is nogal wat. Van schoenen en laarzen tot hoedjes, van regenjassen tot mooie kasjmieren vesten en van gezellige woonaccessoires tot een veelheid aan Engelse verzorgingsproducten. "Somerset House is een klein warenhuis op het gebied van country lifestyle", vertelt Irene, die op moment van het interview nog druk is met het uitpakken van dozen. Ontdek de vele sfeervol ingericht hoekjes in de toonaangevende winkel waar je je meteen thuis voelt. Bij Somerset vind je de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van landelijke decoratie en woonaccessoires en landelijke kleding en schoenen.

Somerset House ontleent haar naam aan de prachtige glooiende heuvels in het zuidwesten van Engeland waar het buitenleven gemeengoed is. Irene kwam op het idee voor haar bedrijf toen zij zelf 10 jaar geleden een hond kreeg waar ze mee door weer en wind ging wandelen. "Dan sta je buiten te verkleumen van de regen en de kou. In Friesland vond ik destijds een winkel waar ze goeie kleding verkochten die tegen dit Hollandse weer bestand is. Dat bracht mij op het idee om hier ook zo'n winkel te beginnen."

Bij Somerset House vind je kleurrijke regenjassen uit Noorwegen, stoere laarzen van Dubarry of Ireland en rubberen laarzen van Aigle. Maar Somerset House is veel meer dan kleding en schoeisel voor buiten. Je vindt er tweedjasjes uit Ierland, lamswollen truien uit Schotland en heel veel verschillende hoeden. Maar ook verschillende verzorgingsproducten van het luxe merk Crabtree & Evelyn. "Aan deze producten zijn geen chemische conserveringsmiddelen toegevoegd. Ik verkoop hiervan ook de mannenlijn Sandelwood." Een ander product waarvoor mannen aan het goede adres zijn bij Somerset House zijn de schitterende sets met scheerkwast en scheermes. "Deze zijn met de hand gemaakt en afkomstig uit Sheffield." Nieuw in het assortiment zijn de geurkaarsen van Yankee Candle, het bekendste merk geurkaarsen ter wereld en heeft zeer lang meegaande, heerlijk geurende kaarsen, prachtige accessoires en mooie cadeauartikelen.

Irene koos 10 jaar geleden bewust voor de Voorburgse Herenstraat. "Wij zijn een mooie aanvulling op het al aanwezige winkelaanbod." De ondernemers uit de Herenstraat hebben ook profijt van de aanwezigheid van Somerset House. "Onze winkel trekt bezoekers vanuit de gehele regio. Ik ontmoet dagelijks interessante mensen waaronder veel expats. Ik ga dan ook elke dag fluitend naar mijn werk. Op naar de volgende 10 jaar," aldus een enthousiaste Irene.

Meer informatie over Somerset House country lifestyle is te vinden op http://www.somersethouse.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant