Afbeelding

Column: O ZO AIMABEL

Columns 137 keer gelezen

Lau G. pleegt zelfmoord. Drama. Dat zegt advocaat Geert-Jan Knoops. Lau had het niet makkelijk in Vught. Of hij levend was begraven. Knoops had nog een weetje: "Lau is een aimabele man"!

Lesje synoniemen. Aimabel staat voor vriendelijk, beminnelijk, goedaardig en lief. Lau G. blijkt een vredes engel, die door Hogerhand naar ons is gezonden. Man met missie. Een moderne Robin Hood met de levensvreugde van Majoor Bosshardt. Vaak floot Lau zijn hymne: "Ik heb vreugd, vreugd, vreugd in mijn hart!"

Knoops noemt Lau aimabel. In 2008 sloeg Lau in de zonnestudio van zijn zoon iemand de trauma helikopter in. Ondertussen was hij verdachte bij de verdwijning van twee Marokkanen, die een inbraak wilden plegen op zijn hennepplantage.

Lau pocht in de cel over gruwelijke details. De geliquideerde lichamen worden vlak bij zijn huis gevonden. Levenslang, weten de rechters. Knoops heeft het over de tragedie van deze liefdevolle man.

Welterusten, Geert-Jan en morgen gezond weer op. Dat geldt in iets mindere mate voor zijn aimabele vriend.

Dirk M., ook al zo aimabel. Wilde ons verlossen van de Mol kliek. De man deugt niet. (of juist wel?) Niet van de Lau G. categorie, maar toch. Hij blijkt zwaar dement. Mag voorlopig naar huis. Je weet het dan weer niet. Toneelspeler, simulant of echt ziek. Beetje goedkoop van me, maar dit zijn toch echt ingrediënten voor "Wie is de Mol?"

Aimabel, dat woord valt ook bij Brammetje Moszkovicz. De megalomane uitventer van zelfverheerlijking en koketterieën. Bluf, bral en branie. Bram is diep gezakt. Kan echter de schijnwerpers niet missen. Bram past het niet om weg te kwijnen. Bram timmert aan de weg. Ook al loopt deze dood.

Want, dat volgt. Brammetje heeft een carrière move gemaakt. Alles gericht om in de spotlights te blijven. Geen millimeter er buiten. Brammetje vreet aandacht en poept negeren. Bram gaat in de politiek.

Als de zoveelste Fortuyn of Wilders kloon wil Bram Nederland leiden. En al is hij nooit veroordeeld, je vraagt je toch af hoe de ijdeltuit aan zijn Verklaring omtrent Gedrag kwam? Mijn stem geven aan een man, die niet eens in staat was een eigen kantoor te runnen, nooit.

Nu al bonje in de VNL. Weg voorzitter. Splinter partijen zijn niets waard. Gelukzoekers, ijdeltuiten en grafdelvers, omdat ze hun eigen graf graven. PVV is het beste voorbeeld. Eén dictator en daar omheen likkende, knikkende fanclub leden van de grote leider. Meelopers. Marionetten met één speler aan alle touwtjes.

Brammetje. Er zijn altijd wel Harry Mensjes, die op zo`n dandy stemmen. Toch zorgen! Bram zegt, dat het doel is om zijn kinderen en kleinkinderen een veiliger toekomst te geven.

Dus ook ùw kinderen en kleinkinderen. Was getekend, de man, die alles deed om Bouterse vrij rond te laten lopen. En, om het voor uw kinderen en kleinkinderen nog veiliger te maken verdedigde hij ook nog, jawel!

De o zo aimabele Willem Holleeder!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant