Judith Coole heeft zich aangesloten bij praktijkruimte in centrum Voel je Wel (foto: Inge Koot).
Judith Coole heeft zich aangesloten bij praktijkruimte in centrum Voel je Wel (foto: Inge Koot).

Haptotherapeut Judith de Coole zorgt voor balans tussen voelen en denken

Ondernemer in Beeld 1.063 keer gelezen

Leidschendam - Als voelen, denken en doen op elkaar aansluiten dan is er niets aan de hand. Maar heel vaak komt het voor dat er een disbalans is door ingeslepen vaste patronen waardoor iemand niet tevreden is over zichzelf en over de manier waarop het leven vorm krijgt. Haptotherapeut Judith de Coole daagt je uit stil te staan bij die patronen. "Als je er niet bij stil staat waarom je iets doet dan neemt het patroon je handelen over. Dan kan het evenwicht tussen voelen en denken verstoord raken en dit kan weer leiden tot allerlei klachten."

Vanuit haar praktijk voor haptotherapie, Haptotherapie aan de Vliet, helpt Judith sinds 1 januari mensen met onder andere spanningsklachten, minderwaardigheidsgevoelens en burn-out klachten. Zij heeft haar praktijkruimte in centrum Voel je Wel aan de Damlaan 38. "Ik ben afgelopen zomer vanuit Utrecht naar Leidschendam verhuisd. In Breukelen had ik een haptotherapiepraktijk en ik ben nu in Leidschendam begonnen", zegt Judith in een van de praktijkruimtes van Voel je Wel. In praktijkcentrum Voel je Wel werken zelfstandige gezondheids- en welzijnsprofessionals op lichamelijk en sociaal-emotioneel vlak met elkaar samen. "Gelukkig was er nog geen haptotherapeut verbonden aan dit centrum dus kon ik mij zo aansluiten."

Judith studeerde aan de Universiteit voor Humanistiek waar zij de opleiding voor geestelijk verzorger afrondde met een bachelordiploma. "Na mijn opleiding merkte ik het verlangen om het lichaam meer bij de begeleiding van mensen te betrekken. Ik ben toen gestart met de post-hbo opleiding tot haptotherapeut bij het Instituut voor Toegepaste Haptonomie in Berg en Dal." Tijdens en naast de opleidingen heeft Judith gewerkt in de kinderopvang, in de thuiszorg, als secretaresse en als begeleider van mensen met psychiatrische problematiek.

Haptotherapie is een persoonsgerichte therapie en is er op gericht de cliënt weer in contact te brengen met zijn/haar gevoelens. En daarmee met zichzelf. In de haptotherapie speelt, naast het gesprek, de positieve werking van aangeraakt worden een belangrijke rol. "Haptotherapie laat je ervaren - door ervaringsoefeningen, gesprek en aanraking - hoe je in het leven staat en hoe je omgaat met jezelf en jouw omgeving. Luister je naar wat jouw lichaam je vertelt over je grenzen of ga je er steeds maar weer overheen? Het geeft je inzicht in de wijze waarop je in het leven staat. En in de wijze waarop je omgaat met je problemen en klachten." Het uiteindelijke doel van de haptotherapeutische begeleiding is dat de cliënt zich weer positief kan verbinden met zichzelf en de omgeving. Judith verzorgt ook ontspanningsmassages. Zij heeft verschillende massagecursussen gedaan en een certificaat ontspanningsmassage en klassieke massage behaald. "Massage heeft een heilzame werking op lichaam en geest. Er hoeft niet een speciale reden te zijn om een massage te ondergaan, het is een eenvoudige manier om goed voor jezelf te zorgen."

Een afspraak maken voor een intakegesprek haptotherapie of voor een massage kan via info@haptotherapie-aandevliet.nl of 0622464475.

Informatieavond
Op woensdag 10 juni verzorgt Judith een informatieavond in praktijkcentrum Voel je Wel aan de Damlaan 38. Tijdens deze avond vertelt zij over haptonomie, maar laat zij de aanwezigen ook ervaren waar het bij haptonomie over gaat. Vanaf 19.30 uur zijn belangstellenden van harte welkom, de informatieavond start om 19.45 uur. Gratis entree. Aanmelden via info@voeljewel.nl. Meer informatie op de website www.voeljewel.nl onder agenda en op www.haptotherapie-aandevliet.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant