Afbeelding

Geregeld zon op Hemelvaartsdag

Regio 71 keer gelezen

Morgen, op Hemelvaartsdag, is de zon regelmatig te zien. Verreweg het grootste deel van het land houdt het droog, enkel in het uiterste zuiden verwacht MeteoGroup tegen de avond regen. Daarbij wordt het niet zomers warm, de middagtemperaturen blijven steken op 15 tot 19 graden. Aan zee is het enkele graden frisser.

Er is daarbij wel onderscheid te maken voor de verschillende regio's. In het zuiden start de dag stralend zonnig, de dauwtrappers hebben het daarbij wel frisjes. Rond zonsopkomst ligt de minimumtemperatuur tussen 4 graden in Brabant en 7 graden in Friesland. Het midden en noorden van het land beginnen met een paar wolkenvelden, in de loop van de dag breekt ook daar vaker de zon door.

Regen
Vanuit het zuiden nadert een regengebied, dat pas tegen de avond Zeeland schampt. In de loop van de avond en nacht naar vrijdag schuift de regen op tot rond het rivierengebied, maar vooral ten zuiden daarvan wordt het kletsnat met flink wat regen. Het grootste deel van het land houdt het volgens MeteoGroup dus droog. 

Vorig jaar
In 2014 viel Hemelvaartsdag op 29 mei, twee weken later dus. Desondanks was het toen in een groot deel van het land een stuk kouder en grijzer met bijvoorbeeld in de Randstad een graad of 12 als maximumtemperatuur. Wat dat betreft is het dit jaar een stuk mooier! 

Feestdag
Overigens valt Hemelvaartsdag volgend jaar al op 5 mei. De discussie of 5 mei een nationale feestdag moet worden, is dan niet zozeer van belang, aangezien Hemelvaartsdag wel als een nationale feestdag wordt gezien. De meeste mensen zullen in 2016 op Bevrijdingsdag dus vrij hebben. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant