In een sloep varen over de Vliet vanaf de Leidschendamse sluis of de Voorburgse Oude Haven; sloepverhuurder ´t Vaarhuys maakt het mogelijk.
In een sloep varen over de Vliet vanaf de Leidschendamse sluis of de Voorburgse Oude Haven; sloepverhuurder ´t Vaarhuys maakt het mogelijk.

Sloepverhuur vanaf Leidschendams en Voorburgs centrum

Ondernemer in Beeld 1.581 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Voor de watersporter is het vaarseizoen nog niet echt op gang gezien de temperatuur en het aantal uur zonneschijn. Toch kijkt Ad van Ommen, de initiatiefnemer van 't Vaarhuys terug op een spetterende start van zijn sloepverhuurbedrijf. "Het weer is inderdaad spelbreker maar ondanks dat hebben wij al heel wat boekingen voor sloepverhuur en ook al aardig wat leden voor boatsharing", vertelt Ad enthousiast.

In een sloep varen over de Vliet vanaf de Leidschendamse sluis of de Voorburgse Oude Haven naar en door bijvoorbeeld de Haagse, Delftse of Leidse binnenstad of naar een van de Zuid-Hollandse plassen. Sloepverhuurder ´t Vaarhuys maakt dit mogelijk. Een sloep huren is genieten van gezelligheid en ontspanning op en rond het water. Varen over de Vliet wordt een ware beleving in combinatie met de leuke op maat gemaakte arrangementen die 't Vaarhuys daarbij aanbiedt.

Een onvergetelijke dag beleven op het water. Dat doel heeft Ad voor ogen voor zijn huurders. Met gastvrij onthaal en duidelijke vaarinstructies is dit mogelijk sinds de start van zijn bedrijf begin mei. Vele enthousiaste huurders hebben al gebruik gemaakt van de mogelijkheid een rondje te varen over de Vliet en te ervaren hoe anders de eigen woonomgeving is vanaf het water.

't Vaarhuys biedt verschillende mogelijkheden. Het huren van de elektrische sloep kan zonder vaarbewijs en met weinig tot geen vaarervaring. "Varen in een elektrische sloep is eenvoudig. Wij geven natuurlijk de nodige vaarinstructies en de klant krijgt een routekaart zodat hij of zij binnen no time op pad kan." Daarnaast biedt 't Vaarhuys boatsharing. "Dit is interessant voor mensen die vaker willen varen en geen zin hebben in de zorg voor onderhoud en alle extra kosten zoals verzekeringen en ligplaatskosten. Maar wel gewoon gaan varen wanneer het hen uitkomt." Bij Boatsharing betaalt de klant een jaarcontributie en een uurvergoeding wanneer de sloep wordt gebruikt. De stuurman behoeft ook bij deze sloep niet over een vaarbewijs te beschikken maar krijgt indien nodig uitgebreide vaarinstructies. Met een grotere groep varen kan in de stijlvolle houten sloep die plaats biedt aan 12 personen. Deze sloep wordt alleen verhuurd inclusief ervaren schipper.

Aan de huur van de sloep kan een vaararrangement gekoppeld worden. "Dit is leuk voor onder andere bedrijfs- of familie-uitjes. Bijvoorbeeld een lunch in het Leidschendamse centrum gecombineerd met een bezoek aan de Houtzaagmolen in Leidschendam en een tocht over Vliet. Of de boot wordt ingezet als watertaxi na de vrijdagmiddagborrel. Kortom, alles is mogelijk en wij denken graag met de klant mee", aldus Ad.

Bij het huren van een of meerdere sloepen is het ook mogelijk een picknick, lunch, high tea of borrelarrangement bij te boeken. Zo wordt een dagje varen een ware beleving zonder zorgen over de voorbereidingen. Daarbij staat samenwerking met lokale bedrijven en verenigingen hoog in het vaandel bij Ad. "Wij zijn een mooie aanvulling op de toeristische en recreatieve voorzieningen in Leidschendam-Voorburg."

Meer informatie is te vinden op de website www.vaarhuys.nl. Leuke acties en evenementen zijn te vinden op de facebookpagina van 't Vaarhuys

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant