Sandra Yngard van Voetpraktijk Shadin heeft haar eigen praktijkruimte aan huis maar komt ook bij haar klanten die slecht ter been zijn thuis (foto: PR).
Sandra Yngard van Voetpraktijk Shadin heeft haar eigen praktijkruimte aan huis maar komt ook bij haar klanten die slecht ter been zijn thuis (foto: PR).

Sandra Yngard van Voetpraktijk Shadin laat uw voeten stralen

Ondernemer in Beeld 1.720 keer gelezen

Leidschendam - Nagels knippen, eelt verwijderen, likdoorns, schimmelnagels, kloven en ingroeiende nagels behandelen, daarvoor kan men terecht bij Voetpraktijk Shadin. Sandra Yngard is onlangs met haar Voetpraktijk gestart aan de Dr. van Ledestraat 75 in Leidschendam. Als gediplomeerd pedicure behandelt zij uiteenlopende voetproblemen en geeft adviezen ten aanzien van schoeisel, persoonlijke hygiëne en huidverzorging.

Door Inge Koot

Sandra heeft de basisopleiding tot pedicure afgerond en is gestart met de opleiding tot medisch pedicure. Als zij deze opleiding heeft afgerond mag zij ook risicovoeten behandelen zoals de diabetische of reumatische voet. Als tiener wilde Sandra al de verpleging in of verloskundige worden. "Mijn moeder vond dat niets. Zij wilde dat ik een beroepsgerichte opleiding ging volgen." Dat werd een boekhoudkundige studie waardoor zij jaren in de administratie heeft gewerkt. Maar de wens om iets te doen in de verzorging bleef in haar achterhoofd spelen. Die stap heeft zij ruim een jaar geleden gezet met het volgen van de basisopleiding tot pedicure. Na het behalen van haar diploma is zij dan ook direct aan de slag gegaan. In haar mooie praktijkruimte aan huis ontvangt zij klanten met uiteenlopende klachten. Maar zij komt ook bij de klant aan huis, met name bij ouderen die niet meer goed ter been zijn.

Sandra is aangesloten bij Provoet, de landelijke branche organisatie voor pedicures. Om lid te worden van ProVoet is een erkend diploma nodig. De ProVoet pedicure is dus altijd gekwalificeerd, zodat voeten op een professionele manier behandeld worden.

Een pedicure kan veel betekenen bij voetklachten, maar ook preventief bij het verzorgen van gezonde en mooie voeten. "Voeten verdienen de aandacht", vindt Sandra. Hygiëne staat bij Sandra hoog in het vaandel. Al haar instrumenten worden na elke behandeling gereinigd en gedesinfecteerd. Zij werkt met de nieuwste technieken en de beste producten.

Voorafgaand aan de behandeling voert Sandra een voetonderzoek uit en maakt zo nodig blauwdrukken om goed in beeld te krijgen waar de problemen zitten. Tijdens de behandeling kijkt zij naar de gesteldheid van de voeten en zorgt zij ervoor dat de voeten na de behandeling er weer helemaal netjes uitzien. Zij heeft een signalerende functie en adviseert onder meer ten aanzien van schoeisel, persoonlijke hygiëne en huidverzorging. Indien nodig wordt de cliënt naar een gespecialiseerde collega of naar de huisarts doorverwezen. Tijdens de pedicure behandeling worden de nagels geknipt en verwijdert Sandra eelt en, indien aanwezig, likdoorns. Een fijne verzorgende voetencrème sluit de pedicure behandeling prettig af.

Heeft u last van uw voeten? Maak dan een afspraak met Sandra Yngard van Voetpraktijk Shadin. Gaat u binnenkort op vakantie en wilt u uw voeten laten stralen? Bel naar 06 30237014 of 070-3263062.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant