Collagefoto Midvliet.
Collagefoto Midvliet.

Midvliet wil ook omroep van Rijswijk worden

Actueel 187 keer gelezen

Leidschendam - Midvliet, de streekomroep voor Leidschendam-Voorburg en Wassenaar is één van drie gegadigden voor de vergunning van de zendmachtiging dit najaar in de gemeente Rijswijk.

Midvliet is de omroep voor Leidschendam-Voorburg en Wassenaar. Met Rijswijk in het uitzendgebied wil Midvliet zich nog verder ontwikkelen als streekomroep. Midvliet volgt hiermee het mediabeleid van het Ministerie van OCW met betrekking tot de vorming van streekomroepen. Gevolg voor lokale omroepen: professionaliseren om kwaliteitsverbetering op journalistiek gebied te realiseren en de voorwaarde om meer eigen inkomsten te genereren. Daar hoort onder andere schaalvergroting bij.

Midvliet heeft al ervaring met de uitbreiding naar Wassenaar. Midvliet-voorzitter Louis Bekker: "Een streekomroep verbindt inwoners en gemeenten met elkaar, met behoud van de eigen identiteit in nieuwsvoorziening per gemeente. Meerwaarde voor Rijswijk is meer zicht op gebeurtenissen en ontwikkelingen in buurtgemeenten, verbinden van inwoners, stichtingen, verenigingen, onderwijs, politiek enz. in de Vlietstreek zonder extra investeringen."

Midvliet Streekomroep is zichtbaar en hoorbaar in heel Haaglanden en heeft reeds een professionele radio en TV studio.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant