Marie van der Ven en Marianne Haverkamp bij de ingang van het voormalige gemeentehuis in de Herenstraat Voorburg waar zij hun praktijkruimtes hebben (foto: Inge Koot).
Marie van der Ven en Marianne Haverkamp bij de ingang van het voormalige gemeentehuis in de Herenstraat Voorburg waar zij hun praktijkruimtes hebben (foto: Inge Koot).

Hypnotherapie aan de Herenstraat

Ondernemer in Beeld 1.266 keer gelezen

Voorburg - Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie waarbij gebruik wordt gemaakt van hypnose of trance om klachten en problemen aan te pakken en op te lossen. Marianne Haverkamp en Marie van der Ven zijn beiden hypnotherapeut en behandelen vanuit die techniek klachten van emotionele, sociale en psychische aard. Hun lichte en gezellig ingerichte praktijkruimtes bevinden zich in het voormalige gemeentehuis aan de Herenstraat 42 in Voorburg.

Hypnotherapeut word je na een gedegen opleiding, "Wij hebben allebei de vierjarige HBO opleiding Hypnose & Regressie Therapie gevolgd" vertelt Marianne, "en ons in de jaren daarna verder bijgeschoold in gebieden die onze interesse hebben."

In hypnotherapie wordt trance gebruikt om contact te maken met het onderbewuste. "Onverwerkte gebeurtenissen, negatieve overtuigingen en belemmerende ideeën zijn allemaal opgeslagen in het onderbewuste", aldus Marie. "Door hypnose kom je snel in contact met het onderbewuste. Daar zitten de problemen en de antwoorden." Marie en Marianne benadrukken dat degene die onder hypnose gaat dit geheel bewust meemaakt. Marianne: "Het is een hele lichte trance vergelijkbaar met het geconcentreerd lezen van een boek waarbij je bijvoorbeeld niet hoort dat iemand iets tegen je zegt of binnen komt lopen. De gehypnotiseerde maakt alles mee en weet dit na afloop nog. Op die manier kan hij of zij zelf de verbanden leggen tussen gebeurtenissen uit het verleden en de klachten in het heden. Hypnotherapie biedt de mogelijkheid om deze klachten om te buigen naar inzicht, zelfvertrouwen en een beter contact met het eigen gevoelsleven."

Specialisaties
Marianne en Marie hebben inmiddels jarenlange ervaring als hypnotherapeut. Klachten als stress, onzekerheid, angsten, slaapproblemen, onverwerkte rouw, depressieve en andere psychische klachten zijn te behandelen met hypnotherapie. Naast de behandeling van deze klachten hebben Marianne en Marie ook hun eigen specialismen. Marianne is gespecialiseerd in begeleiding bij het stoppen met roken, stoppen met lijnen en helpt ouders van kinderen met hechtings- en andere problematiek.

Marie begeleidt in haar praktijk veel cliënten die willen afvallen. Samen gaan zij op zoek naar de triggers die aanzetten tot teveel eten. Door de oorzaken en triggers helder te krijgen verandert de leefstijl van de cliënt vanzelf. Ook heeft Marie veel ervaring met huidproblemen (o.a. psoriasis en eczeem). Het doel is om de symptomen zoals pijn en jeuk snel te verlichten en indien mogelijk te elimineren. De externe reacties van de huid zijn te beïnvloeden met hypnotische suggesties.

Gratis kennismakingsgesprek
Tijdens het intakegesprek wordt de klacht besproken en het einddoel bepaald. Om het behandelplan samen te stellen worden er vragen gesteld zoals voorgeschiedenis, jeugd, werkervaringen, relaties met andere mensen etc. Dit om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen. Het is belangrijk dat er een klik is tussen therapeut en cliënt. Daarom bieden Marianne en Marie een gratis kennismakingsgesprek aan. In dit gesprek worden de klachten besproken en geven zij aan wat de mogelijkheden zijn. Daarna bepaalt de cliënt of hij of zij verder wil gaan met een intakegesprek en vervolgens de therapiesessies. Meestal zijn een paar sessies al voldoende. Hypnotherapie wordt vaak vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Meer informatie over de praktijk van Marianne Haverkamp: www.hypnotherapie-denhaag.nl en over de praktijk van Marie van der Ven: www.praktijkhart.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant