Het tekenen van de intentieverklaring door Robert de Bok (penningmeester Midvliet), Louis Bekker (voorzitter Midvliet), Onno van der Krogt (voorzitter Super FM) en Ellen Klaver (bestuurslid Midvliet).
Het tekenen van de intentieverklaring door Robert de Bok (penningmeester Midvliet), Louis Bekker (voorzitter Midvliet), Onno van der Krogt (voorzitter Super FM) en Ellen Klaver (bestuurslid Midvliet).

Omroep Midvliet en Super FM willen samen verder

Actueel 263 keer gelezen

Leidschendam/Rijswijk - De licentie van de lokale omroep met verzorgingsgebied Rijswijk zal eind dit jaar opnieuw worden toegewezen. Om deze licentie te bemachtigen hebben omroep Midvliet in Leidschendam en Super FM Mediagroep (de nieuwe lokale omroep voor Rijswijk) beide afzonderlijk een aanvraag ingediend bij het Commissariaat voor de Media.

Na verkennende gesprekken hebben beide media-instellingen nu samen de intentie uitgesproken om binnen de streekomroep Midvliet te integreren, waarbij de organisatie van Midvliet leidend is en de leden van Super FM in elke laag van de organisatie een plek zullen innemen met als doel om samen 'lokaal en betrokken'-programma's te ontwikkelen voor Rijswijk. De intentie is oprecht en gebaseerd op het gezamenlijk streven naar een streekomroep die de lokale identiteit per gemeente wil behouden. De omroep is 'Voor iedereen, door iedereen, met iedereen' en beide willen ook een verdergaande sociale betrokkenheid binnen de gemeenten.

Minder kosten
Beide organisaties zien een grote winst in deze integratie, door de efficiency en bewezen ervaring van Midvliet te combineren met de Rijswijkse betrokkenheid, bevlogenheid en vernieuwende concepten van Super FM. Dit is precies de mix, waar de OLON (Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland) en VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) op inzetten, met als doel om met minder kosten een professionele en kwalitatief goede programmering voor de luisteraar en kijker te bieden.

Gezamenlijke toekomst
Midvliet heeft in 2014 de officiële status van streekomroep verkregen van de OLON, heeft een professionele radio- en TV studio aan de Damlaan in Leidschendam en is te zien en te horen in heel Haaglanden. Super FM staat middenin de samenleving van Rijswijk; de organisatie wordt gerund door vrijwilligers en als kantoor wordt Buurthuis 'Te Werve' gebruikt. Beide besturen zien heel veel mogelijkheden om samen verder te gaan na het toekennen van de zendmachtiging voor Rijswijk aan Midvliet/ Super FM.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant