Afbeelding

Feestvierder Leon vertelt zijn kant van het verhaal

Actueel 81 keer gelezen

Voorburg/Pijnacker - Vorige week stond er op Het Krantje een bericht over een stevig feestje in Voorburg. Een inwoner van Pijnacker werd op de bon geslingerd nadat de politie het feest had beëindigd.


Voorburg - Zondagnacht bevond een jongen uit Pijnacker zich op verboden terrein aan het Oosteinde in Voorburg. Hij is samen met zijn kameraden uit Leidschendam en Den Haag op de bon geslingerd. Even daarvoor bezochten de heren een onrustig jeugdfeestje op de nabijgelegen Weverslaan. De politie heeft het feestje na een eerste waarschuwing beëindigd, waarna het nog enige tijd onrustig was in de omgeving.


De bewuste feestvierder Leon uit Pijnacker is nogal verbolgen over de lezing van de politie van Leidschendam-Voorburg en wil heel graag zijn kant van het verhaal vertellen:

"Ja, ik was op een feestje bij een vriend thuis. De politie kwam en zei dat iedereen naar huis moest, dus ging ik met een vriend naar buiten. Nog een meisje ging naar buiten en bleef op haar vriend wachten met wie ze samen naar huis zou gaan fietsen. Mijn vriend en ik bleven voor haar veiligheid bij haar wachten, tot die vriend van haar ook buiten zou komen. Vlakbij die plek was dus een speeltuintje en daar zijn we op het klimrek gaan wachten. Zonder overlast te bezorgen zaten wij daar te wachten. Na twee minuten kwam de politie en vertelde ons dat we op "verboden terrein" zaten."

"Zonder dat we het goed konden uitleggen kregen we een bekeuring. Als we het meisje alleen hadden gelaten en er was wat gebeurd met haar, dan was dat natuurlijk helemaal slecht geweest! Helaas hadden we het bordje niet gezien waarop stond dat je er na 22:00 uur niet meer mocht komen, maar die agenten hadden ons toch ook weg kunnen sturen? Als wij nou luidruchtig waren, maar dat waren we helemaal niet! Het meisje moest van de zenuwen huilen en lachen en dat was voor de politie voldoende rede om haar mee te nemen en ook nog eens op te sluiten in een politiecel!"

"Als je het artikel op Telstar Online leest denk je het allerergste, maar het is een door de politie opgeblazen verhaal. En mijn vriend en ik moeten nu afwachten hoe hoog de boete zal zijn die de Officier van Justitie ons gaat opleggen, omdat wij alleen maar een meisje midden in de nacht wilden beschermen, totdat haar vriend zou komen om naar huis te gaan."

Image and video hosting by TinyPic

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant