Benedikte Zijlstra, Nathalie Brinkhuijsen en Alexandra van den Akker helpen expats op weg in Leidschendam-Voorburg (foto: Rodger Wouters/Brickmedia).
Benedikte Zijlstra, Nathalie Brinkhuijsen en Alexandra van den Akker helpen expats op weg in Leidschendam-Voorburg (foto: Rodger Wouters/Brickmedia). Benedikte Zijlstra, Nathalie Brinkhuijsen en Alexandra van den Akker helpen expats op weg in Leidschendam-Voorburg (foto: Rodger Wouters/Brickmedia).

Meijs & Alink The Expat Agency zorgt voor warm welkom expats

Ondernemer in Beeld 1.212 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - In deze gemeente wonen zo'n 4000 expats. Deze groep buitenlanders, die hier tijdelijk verblijven voor hun werk, blijft maar groeien. Nathalie Brinkhuijsen en Alexandra van den Akker van Meijs & Alink The Expat Agency zorgen voor een goed en warm welkom voor deze nieuwe inwoner, zodat de werknemer en zijn familie zich snel thuis voelen en daardoor ook sneller zullen integreren in Leidschendam-Voorburg en omgeving.

The Expat Agency opereert onder de vlag van Meijs & Alink NVM Makelaardij Consultancy. "Wij merken dat er steeds meer behoefte bestaat aan verhuur van woningen aan expats. Dat komt omdat er steeds meer expats naar onze gemeente komen maar ook omdat steeds meer mensen hun huis willen verhuren", vertelt Benedikte Zijlstra, directeur van Meijs & Alink.

Het idee voor Meijs & Alink The Expat Agency ontstond tijdens een gezellig borrelmoment. Benedikte en Alexandra bespraken hun bevindingen betreffende de verhuurmarkt en relocation services. Alexandra die zelf 15 jaar in de makelaardij heeft gezeten kwam al pratende weg op het idee om Nathalie Brinkhuijsen erbij te betrekken omdat zij veel ervaring heeft met relocation management, het overplaatsen van werknemers van over de hele wereld naar Nederland. "Het was echt één en één is drie", vertelt Alexandra enthousiast. "Mijn ervaring in de makelaarswereld en Nathalie als relocation manager heeft geresulteerd in Meijs & Alink The Expat Agency."

Diensverlening
Nathalie en Alexandra zorgen voor een warm welkom voor de expat die naar Nederland komt. "Wij halen de expat op van Schiphol, regelen al het papierwerk bij de gemeente, vragen een BSN-nummer en bijvoorbeeld een parkeervergunning aan. Maar we gaan nog veel verder. Wij vinden het belangrijk dat de gezinnen van de werknemer ook hun draai kunnen vinden. Wij gaan langs scholen, zoeken leuke restaurants of bijvoorbeeld een huisarts of fysiotherapeut", aldus Alexandra. "Wij gaan ver in onze dienstverlening", vult Nathalie aan. "Bedrijven kunnen ons inhuren zodat de werknemer snel zijn draai vindt in zijn nieuwe woon/werk omgeving en daardoor voor het bedrijf snel 'up and running is'. Maar ook particulieren kunnen ons inhuren als zij hulp nodig hebben bij bijvoorbeeld het aanvragen van gas/water/elektra en internet of het openen van een bankrekening."

Huurwoning
Vaak is de eerste behoefte van de expat een woning vinden. Daar ligt de basis van de samenwerking met Meijs & Alink. "Maar niet elk huurhuis is geschikt voor een expat", licht Benedikte toe. "Het huis moet gestoffeerd en liefst ook nog gemeubileerd zijn", aldus Alexandra. "En er netjes en verzorgd uitzien zodat de expat er zo in kan trekken. Hij hoeft eigenlijk alleen maar zijn koffer uit te pakken." Omdat er al zoveel aanvragen van expats binnen zijn gekomen is er grote behoefte aan geschikte huurhuizen. Nathalie: "Met name in Leidschenveen waar de British School zit zoeken wij woningen voor gezinnen met kinderen." Meijs & Alink The Expat Agency zoekt de juiste huurder voor de eigenaar van de woning, screent de huurder en zorgt voor de incheck. Dat betekent dat zij de woning controleert en als deze niet voldoet aan de eisen van Meijs & Alink The Expat Agency dan zal de verhuurder dit aan moeten passen. "Dan hebben we het over een likje verf of nog even goed schoonmaken", aldus Nathalie. "Kortom; wij ontzorgen de verhuurder en helpen de expat om zich zo snel mogelijk 'thuis' te voelen."

Meer informatie over Meijs & Alink The Expat Agency is te vinden op www.expatagency.nl, of bel naar 070-3877905.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant