Muteba en Linsey Mwamba stellen zich graag voor aan de inwoners van Leidschendam-Voorburg. (Foto: Inge Koot).
Muteba en Linsey Mwamba stellen zich graag voor aan de inwoners van Leidschendam-Voorburg. (Foto: Inge Koot).
ONDERNEMER VAN DE WEEK

Tattooshop Chybs

Ondernemer in Beeld 1.139 keer gelezen

Voorburg - Dat een tattooshop helemaal niet schimmig en duister hoeft te zijn bewijzen Muteba en Linsey Mwamba. Zij openden in oktober hun tattooshop Chybs aan de Prinses Mariannelaan 221 in Voorburg. Een lichte, moderne winkel met een enorme winkelruit. Niets te verbergen dus. "Ik wil mij graag voorstellen aan de inwoners van Leidschendam-Voorburg. Kom gerust eens binnen kijken. Wij laten graag zien hoe wij werken", vertelt Muteba.

Als jong jongetje was Muteba al veel aan het tekenen. "Mijn bijles juf zei vroeger altijd al: 'Jij gaat later wat met tekenen doen, is het geen stripverhaal tekenen dan is het reclames maken voor Red bull'. In groep 8 tekende ik voor alle kinderen uit de klas en uit de buurt tekeningen van dragonballZ." Toch is Muteba na de middelbare school een andere richting op gegaan. Hij volgde een kappersopleiding en heeft een aantal jaar in een kapsalon gewerkt. Dit was toch niet waar zijn interesse lag en hij ging op zoek naar een nieuwe uitdaging. "Naast mijn passie voor het creëren heb ik een passie voor sport. Vandaar dat ik de sportopleiding CIOS ben gaan volgen in Goes." Dat was het moment waarop Muteba ook op zichzelf ging wonen. "Vanuit de trein naar mijn kamer kwam ik altijd langs een tattooshop aan het begin van de straat. Daar begon de interesse voor tatoeëren."

Nieuwste technieken
Met een goedkoop beginnerssetje mocht Muteba het uitproberen op een klant uit de kapsalon waar hij destijds een bijbaan had. "Daarvoor had ik het wel al uitgeprobeerd op een oefenhuid." Met het zetten van zijn eerste echte tattoo ging het in een sneltreinvaart. "Voordat ik het wist was ik van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat aan het tatoeëren." Hij investeerde zijn verdiensten in steeds betere apparatuur en bezocht vele conventies, evenementen waar tatoeëerders van over de hele wereld de nieuwste technieken en stijlen presenteren. Van heinde en verre komen klanten naar Muteba voor een tatoeage. Het werd tijd om voor zichzelf te beginnen en de klanten in zijn eigen shop te ontvangen die hij onlangs opende aan de Prinses Mariannelaan.

Realistisch
Muteba heeft zich gespecialiseerd in het realistisch tatoeëren in zwart grijs tinten met schaduweffecten. Hij tatoeëert veel portretten die stuk voor stuk echte kunstwerkjes zijn. Zijn vrouw Linsey doet de administratie en houdt facebook, Instagram en de website bij. Over de naam van de shop heeft het tweetal niet lang na hoeven denken. "Ik stelde mijzelf aan mijn nieuwe vrienden voor met mijn voornaam Muteba, maar omdat ze het niet konden uitspreken werd het Moechyba, dat werd Chyba en uiteindelijk werd dit ook weer afgekort naar Chybs!" Een mooie naam voor een mooie tattooshop.

Meer informatie over Chybs is te vinden op www.tattoochybs.com en op facebook en Instagram. Loop eens binnen en laat je informeren over het werk en de werkwijze van Muteba en Linsey.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant