DE koffiebonnen tellen voor het goede doel (archieffoto).
DE koffiebonnen tellen voor het goede doel (archieffoto).

Weer koffieactie Lions voor voedselbanken

Actueel 85 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Ook dit jaar zullen de Lions Clubs in Nederland weer Douwe Egberts koffiepunten inzamelen voor het goede doel. Deze punten worden bij Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie voor de vele voedselbanken in Nederland. De kerstactie van vorig jaar leverde op deze manier maar liefst 120.000 pakken koffie op.

Ondanks het feit dat de economie weer goed aantrekt leeft in Nederland nog ruim een miljoen mensen (waarvan ongeveer 35.000 kinderen) onder de armoedegrens. Helaas ook in onze gemeente. Deze mensen komen in aanmerking voor voedselpakketten van de Voedselbank in hun buurt. "Maar koffie bederft niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers. En als je voor €40 in de week moet rondkomen is een pak koffie vaak veel te duur", aldus Voorburger Jaap Stelling, coördinator van de landelijke Lions Club actie.

Er zijn inmiddels meer dan 1.000 inzamelpunten door het gehele land. Voor onze regio kunnen de bonnen worden ingeleverd in Leidschendam bij Bruna (Liguster 20) en Primera (Liguster 81 en Damlaan 22); in Voorburg bij Drogisterij COCO (Rembrandtlaan 61), Drogisterij De Waag (Herenstraat 20), Kolbe, Adviseurs op Ooghoogte (Koningin Julianaplein 16), Primera (Laan van Nieuw Oost Einde 294) en Tuincentrum Hofwijck (Westeinde 3). Voor Stompwijk is de Coop (Hoefblad 22) het inzamelpunt. Daarnaast kunnen de waardepunten natuurlijk ook gezonden worden aan Lionshelpen, postbus 151, 2270 AD Voorburg. Kijk ook op www.lionshelpen.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant