Foto: Denise Quik
Foto: Denise Quik

VVD: "Huisvesting statushouders slecht gecommuniceerd"

Actueel 48 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De lokale tak van de VVD bezocht afgelopen weekend de locaties die door het college worden genoemd om statushouders te huisvesten. Het gaat om de Rijndlandlaan in Voorburg en Overgoo en De Star in Leidschendam. 

De plekken worden mogelijk bebouwd met semi-permanente wooneenheden. Het verbaast de VVD'ers dat de locaties wel in de plannen van het college van burgemeester en wethouders voorkomen, maar dat er niet is gecommuniceerd met de omwonenden. "Je zal er maar prettig wonen, en dan via via dit te horen krijgen. Zo hoort de gemeente toch niet met inwoners om te gaan", vindt VVD-fractievoorzitter Astrid van Eekelen.

Ingeslagen als een bom
"Wij hebben met zes fractieleden sterk een rondje gemaakt langs de drie locaties", vertelt Van Eekelen. "Wij vinden het belangrijk dat we de situatie zelf bekijken en met mensen spreken voordat we er in de raad over gaan praten. Ik had al signalen gekregen van met name mensen bij de Rijnlandlaan in Voorburg. Daar was het nieuws dat die plek in beeld was ingeslagen als een bom. We gaan de burgemeester en wethouders hierop aanspreken."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant