Ex-Wilhelmus speler Brian Moen scoorde 1-2 voor VUC & Babette Schreuders werd matchwinner van DWO-RKAVV (vr.) ((archief)foto's: Alexander Wagener).
Ex-Wilhelmus speler Brian Moen scoorde 1-2 voor VUC & Babette Schreuders werd matchwinner van DWO-RKAVV (vr.) ((archief)foto's: Alexander Wagener).

Stompwijk'92 & RKAVV (vr). winnen; Forum Sport krijgt te weinig

Regio 339 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het voetbal van afgelopen weekend.

CSW Wilnis-Forum Sport 0-0

"Bestolen is een groot woord, maar we kregen absoluut te weinig. Drie keer lat, 4x van de lijn, 2 strafschoppen onthouden en de kans van Robin Diets, 2x bal op de paal, in de 89e minuut. We hadden gewoon moeten winnen", zegt scheidend trainer Andre Lourens, die de wedstrijd net zo goed had kunnen verliezen. "Inderdaad, het is dat Daniël Nolet de laatste 10 minuten 2 schitterende reddingen verricht. Thuis tegen Vitesse Delft zullen we alles op alles moeten zetten om te winnen. Of er iets veranderd is nadat ik heb gezegd te zullen vertrekken na dit seizoen? Welnee, ik blijf net zo fanatiek als altijd en de sfeer is prima. We sluiten 2015 volle bak af en na de winterstop gaan we weer volle bak door!" Ian Baggerman speelt zaterdag niet. Lourens: "Voor een pietluttigheidje kreeg hij zijn 4e gele kaart. Matthijs Seilberger werd 3x onderuit gehaald, maar geen gele kaart. Scott Drabbe wordt compleet onderuit geschoffeld wat donkerrood in plaats van geel had moeten zijn. Of we Scott opgelapt krijgen weet ik niet. Hij heeft veel last van de binnenkant van zijn knie."

SVC'08-SEV 7-0 (5-0)

Een aderlating is dat na spits Michael Nolet vorig seizoen nu aanvoerder Jerry Speelberg met eenzelfde euvel voor langere tijd is uitgeschakeld. Speelberg verdraaide tegen Westlandia zijn knie. Uit onderzoek is gebleken dat een voorste kruisband is gescheurd en de meniscus is beschadigd. Hij wordt in januari geopereerd en is pas weer volgend seizoen inzetbaar. Wessel van Huizen viel uit met een rugblessure. Michiel van der Zwan maakte zijn competitiedebuut. Gezien het wedstrijdverloop deed 4e wisselspeler Thomas Lomonaco (broertje van RKAVV's Peter Lomonaco) dat nog niet. Het gebrek aan een spits met scorend vermogen (zoals Nolet!) deed ook tegen koploper SVC'08 pijn. Trainer Frank Dobbe sprak uiteindelijk wel van een offday. "We hebben gegokt en verloren. Met een vooruit verdedigende strijdwijze wilden we ze het 1e kwartier verrassen. Dat lukte aardig, alleen we scoorden niet." Van SVC zijde werd het spel van SEV naïef genoemd; Dobbe vindt van niet. "Het werd erna vrij snel 2-0. Dan kunnen we ons gaan ingraven en toch verliezen of alles op alles zetten om er nog wat van te maken. Het overkomt je natuurlijk liever niet om met 7-0 te verliezen. Alle verantwoording ligt bij mij. Het zijn 'maar' 3 punten of, zoals Haagsche Courant verslaggever Mark de Leede zei, liever 1x met 7-0 verliezen dan 7x met 1-0." Tegen LYRA verwacht Dobbe punten. "We moeten heel simpel gesteld onze vele mogelijkheden eens gaan benutten. Met 2x 3 punten tegen LYRA en bij RCL gaan we redelijk de winterstop in."

DWO-RKAVV (vr.) 0-1 (0-0)

Matchwinner: Babette Schreuders.
Het behalen van 3 punten in de degradatiekraker van 2B tussen de nummer voorlaatst RKAVV en laatst DWO was zaterdag een must om aansluiting te behouden. Voor rust 2 gespannen onzekere ploegen die niet goed voetbalden. De prima ingevallen Babette Schreuders bracht na rust energie en daadkracht op het middenveld en gaf RKAVV een nieuwe boost. Zelden maar wel heel gevaarlijk kwam DWO er nog uit, maar vond dan doelvrouw Sterre van der Zalm, die haar voornaam eer aandeed, op haar weg. In de slotfase scoorde Schreuders de bevrijdende 0-1. De 0-2 van de andere invaller Mandy Martens werd wegens buitenspel afgekeurd. Voor de 2e keer dit seizoen sleepte RKAVV een overwinning uit het vuur. RKAVV steeg 2 plaatsen op de ranglijst. Barendrecht 2 thuis is de laatste tegenstander voor de winterstop. Uit werd dit seizoen verdiend verloren, maar met de erg goede en overtuigende thuiswedstrijd van vorig seizoen nog vers in het geheugen kan RKAVV met vertrouwen naar deze wedstrijd uitkijken.

OFC-RKAVV 2-1 (0-1)

Doelpuntenmaker: Jedsel Markes.
Van het elftal dat het tweeluik met OFC voor promotie naar de hoofdklasse op 25 (3-1) en 29 mei 2014 (1-5) verloor waren zondag nog 8 spelers (Gino Lauwers, Chaheen Hansen, Robin Steffens, Jari de Jong, Remco Overdevest, Sjors Verhagen, Rowendy Schoop & Sjors Verhagen) over. Keeper Jeroen Pesschier, Michael Drosten, Jim Hagenaar en Richard van Brecht zijn inmiddels met (prestatief) voetballen gestopt, en Rico de Boer is momenteel langdurig geblesseerd. Yannick Blom, Jeffrey Spaans (beiden SV Nootdorp) en Rob van Min (SEV) voetballen bij andere clubs. De 3e ontmoeting met OFC zondag werd ook geen succes. De Oostzaners traden aan met de Nigeriaan Pius Ikedia (35), die o.a. bij Ajax, FC Groningen, AZ, Chicago Fire & Metalum Donetsk (Oekraïne) speelde. "De rekening vereffenen lukte niet; goed voetballen wel. Tegen een club met een hoog budget, veel individuele kwaliteit uit de topklasse en een selectie van 32 man, waarvan 23 man volwaardige 1e elftalspelers, spelen is lastig. Onze kans lag in het collectief met een tactisch plan. Dat lukte. Alleen scoorden we te weinig. Er is ons ook een 100% penalty onthouden. Kijk de beelden op RKAVV TV er maar op na. Twee kleine fouten betekenden 2-1. Dat was jammer." Gino Lauwers kreeg zijn 4e gele kaart en is tegen SV Nieuw Utrecht geschorst. Daan de Blank viel uit met een 'ijsbeen' (kneuzing van een bovenbeenspier). "Maar die verwacht ik er wel bij", zegt Steffens, die het thuistreffen als een '6 punten' wedstrijd beschouwd. "Noem het zoals jij het wil. Zij staan op 3 punten van ons 12e. Wij, 9e in de hoofdklasse A, moeten vasthouden aan de vele goede dingen die tegen OFC gebeurden. Dan kan de voorsprong 6 punten worden."

Wilhelmus-VUC 2-3 (1-2)

Doelpuntenmakers: Achmet Akbulut (1-1), Brian Moen (ex-Wilhelmus, 1-2) & Jake Smart (2-3).
"Op zich is het wel speciaal om tegen je oude club te scoren, maar belangrijker nog zijn de 3 punten. Die hebben we met VUC keihard nodig om onderin 2C weg te komen", zegt Moen (37), die door zijn broer en VUC-trainer Mark (41; ex-speler Tonegido) dit seizoen werd overgehaald om na 4 jaar Wilhelmus (óók ex-Tonegido) en 3 jaar stoppen weer prestatief te gaan voetballen. "Als ik geen onwillige knieën had gehad, had ik ook nog gezien het lage speltempo op dit niveau kunnen voetballen", zegt zijn ex-ploeggenoot en huidig Wilhelmus-trainer Haico Herbert (óók ex-Tonegido), die over de 1e helft van zijn ploeg zeer ontevreden was. "Ik had zondagavond nog een Sinterklaasviering met familie, maar de cadeautjes waren 's middags al uitgedeeld. Er zat te veel spanning op mijn spelers wat ze volledig lam legde. Totaal nergens voor nodig. Ik was behoorlijk boos. Dat heeft iedereen in de rust kunnen merken in de kleedkamer. Na rust ging het beter, maar tot de winterstop is de doelstelling overleven." De 2e seizoenshelft verwacht hij de geblesseerden Adem Dogan, Bas de Bree, Kevin & Dennis van der Poel (laatste 2 waren nu voor de wegwaaiende wedstrijdbal ballenjongens op veld 2 waarop vanwege het onbespeelbare hoofdveld naar uitgeweken was) er weer gewoon in de spelersgroep bij. "Kevin Langeveld, Gino van der Kleij en Riemer Bovet trainden donderdag niet, maar ik kon niet om ze heen. Het is op dit moment niet anders, maar de huidige groep heeft kwaliteiten genoeg om nog 3 winstpunten te pakken bij GSC ESDO en thuis van Voorschoten'97."

Stompwijk'92-Altior 2-0 (1-0)

Doelpuntenmakers: Nick Ammerlaan & Enrico Geus.
"Zeker na rust, toen de wind enorm toenam, stonden we als team te voetballen, maar ons spel kan veel beter. Het klinkt eentonig, maar zo is het wel", zegt trainer Yorick Boon, die zijn 'goudhaantjes' Ammerlaan en Geus zag scoren. "Het blijven momentenvoetballers, want je ziet ze ook vaak niet. En horen doe je het hele elftal eigenlijk niet. Alleen Tim van Rijn en Joris Disseldorp spreken nog wel eens iemand in het veld aan. Die beleving moet er echt meer komen." De rentree van Dennis van der Linden was van korte duur. Boon: "Dennis heeft de hele voorbereiding gevoetbald, raakte geblesseerd aan zijn enkel, speelde lange tijd niet, vervolgens alleen lange tijd binnen getraind, ging weer met het 2e trainen en spelen, met het 1e trainen, en was er dinsdag voor de met 3-1 verloren bekerwedstrijd tegen SJZ weer 25 minuten bij. Dat wilden we naar 45 minuten tegen Altior opschroeven, maar dat lukte niet. Hij kreeg weer last van die enkel."

Het tijdelijke hoofdtrainerschap van Boon zit er bijna op. De dag na Sinterklaasavond staat Nicolaas Boys uit op het programma. Wordt het cadeautjes geven of ontvangen? "Wat mij betreft geven we niks weg. Van de 3 wedstrijden voor de winterstop Nicolaas Boys uit, SJZ thuis en FC Rijnland uit moeten we er zeker 2 winnen. Ted van Berkel gaat vanaf volgende week weer trainingen meedraaien. Hij zal niet van de ene op de andere dag helemaal terug zijn en als hij wil dat ik er bij blijf, doe ik dat, maar ik stap net zo lief weer over naar het 2e elftal. We blijven in overleg met elkaar."


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant