Foto: Inge Koot
Foto: Inge Koot
BREKEND

Burgemeester Van der Sluijs treedt 1 september 2016 af

Actueel 230 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Burgemeester Van der Sluijs treedt per 1 september 2016 af. Van der Sluijs (63) heeft besloten zijn ambt eerder dan gepland neer te leggen.

"Het burgemeestersambt is veeleisend en vergt continue inzet en alertheid in het belang van de burgers van deze gemeente. Het afgelopen jaar heeft van hem en zijn gezin een zware tol geëist in verband met de gezondheid van zijn echtgenote. Hoewel haar gezondheid zich positief ontwikkelt, kiest burgemeester Van der Sluijs ervoor om zijn ambt definitief neer te leggen en plaats te maken voor een nieuwe burgemeester van Leidschendam-Voorburg", laat de gemeente in een persbericht weten. "Bij zijn herbenoeming in 2013 is met de gemeenteraad afgesproken dat hij zijn vertrek tijdig zou aankondigen, zodat de raad bijtijds een procedure kan starten voor de benoeming van een nieuwe burgemeester en hij/zij direct kan aantreden na zijn vertrek. De Commissaris van de Koning van Zuid-Holland en de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg hebben hierover in de afgelopen weken overlegd." 

Jongste burgemeester van Nederland
Van der Sluijs werd in januari 1984 benoemd tot burgemeester van de gemeente Hazerswoude (thans onderdeel van de gemeente Alphen aan den Rijn). Daarna volgden Noordwijk (1990 - 2003), Maarssen (thans onderdeel van de gemeente Stichtse Vecht 2003 - 2007) en Leidschendam- Voorburg (2007 - heden). Hij was bij zijn aanstelling in Hazerswoude op dat moment de jongste burgemeester van Nederland, sinds november 2012 is Van der Sluijs de langstzittende, door de Kroon benoemde burgemeester.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant